Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος αποκεφάλισε 50 τζιχαντιστές του ως “προδότες”

Το Ισλαμικό Κράτος αποκεφάλισε 50 τζιχαντιστές του ως “προδότες”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Άνμπαρ, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Μοσούλη, Νινευή, Τζιχαντιστές, Χιτ,

Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος αποκεφάλισε δημοσίως δεκάδες τζιχαντιστές της που εγκατέλειψαν την πρώτη γραμμή απέναντι από τις ιρακινές δυνάμεις.

Οι τζιχαντιστές συνελήφθησαν αφού άφησαν τις μάχιμες θέσεις τους στην περιοχή Αρ Ρούτμπα στα περίχωρα της πόλης Χιτ, στη δυτική επαρχία Άνμπαρ.

Οι τζιχαντιστές οδηγήθηκαν στη Μοσούλη, πρωτεύουσα της βορειοδυτικής επαρχίας Νινευή, και εκτελέστηκαν από άλλους τζιχαντιστές.

“Η ηγεσία της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Μοσούλη τους θεώρησε προδότες και τους αποκεφάλισε μπροστά σε εκατοντάδες ανθρώπους, μεταξύ των οποίων βρίσκονταν οπλαρχηγοί της οργάνωσης και μέλη του θρησκευτικού δικαστηρίου της Σαρία”, είπε ένας αυτόπτης μάρτυρας μιλώντας στο ARA News.

“Οι περισσότεροι ήταν Ιρακινοί τζιχαντιστές που εγκατέλειψαν τις θέσεις τους”, είπε η ίδια πηγή.

Όπως σας έχουμε ήδη μεταδώσει σε προηγούμενη ανάρτηση, οι ιρακινές δυνάμεις πλησιάζουν προς την πόλη Χιτ και οι επιφανείς τζιχαντιστές την εγκατέλειψαν, μαζί με τις οικογένειές τους, πηγαίνοντας στη Μοσούλη.

Τη Χιτ εκκένωσαν και οι ξένοι τζιχαντιστές. Προφανώς άφησαν πίσω τους ντόπιους τζιχαντιστές να πολεμήσουν, εκ των οποίων πολλοί έχουν στρατολογηθεί με τη βία από το Ισλαμικό Κράτος και δεν έχουν και ιδιαίτερη θέρμη να πολεμήσουν για το “χαλιφάτο”.

Αυτός είναι και ο λόγος που τους τελευταίους δύο μήνες οι λιποταξίες από την πλευρά των τζιχαντιστών στο Ιράκ έχουν πληθύνει θεαματικά.

Το Ισλαμικό Κράτος αποκεφαλίζει όσους λιποτάκτες ή ριψάσπιδες συλλαμβάνει για παραδειγματισμό των υπολοίπων, ότι δηλαδή δεν υπάρχει καμία σωτηρία. Ή θα πεθάνουν για το Ισλαμικό Κράτος ή από το Ισλαμικό Κράτος.

Οι ιρακινές δυνάμεις αναμένεται να επιτεθούν στην πόλη Χιτ ανά πάσα στιγμή και από ό,τι φαίνεται το ηθικό των τζιχαντιστών στα χαρακώματα είναι “τελειωμένο”.

Να αναφέρουμε ακόμα ότι οι κάτοικοι της πόλης Χιτ στην πλειονότητά τους την έχουν εγκαταλείψει, φοβούμενοι μην βρεθούν στο επίκεντρο της μάχης, και προσπαθούν να φτάσουν στη Ραμάντι, στην πρωτεύουσα της επαρχίας Άνμπαρ, η οποία τελεί υπό κυβερνητικό έλεγχο, για να βρουν καταφύγιο.

Σχετικά άρθρα