Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

O Ερντογάν ζητά την άρση ασυλίας βουλευτών του φιλοκουρδικού κόμματος

O  Ερντογάν ζητά την άρση ασυλίας βουλευτών του φιλοκουρδικού κόμματος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άρση Ασυλίας, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία,

Λίγες ημέρες μετά τη φονική τρομοκρατική επίθεση που συγκλόνισε την Αγκυρα και έπειτα από μόλις λίγες ώρες από τη σύλληψη οκτώ δικηγόρων από την φιλοκουρδική ένωση δικηγόρων, ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, «πατάει» και πάλι τη σκανδάλη του ζητώντας την άρση της βουλευτικής ασυλίας βουλευτών του φιλοκουρδικού Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP).

Ο πρόεδρος της Τουρκίας κάλεσε την τουρκική εθνοσυνέλευση να αποφασίσει την άρση της ασυλίας στους βουλευτές του HDP και τους κατηγόρησε ότι «είναι υποκινητές της τρομοκρατίας».

Έπειτα από την προειδοποίησή του ότι θα διευρυνθεί ο όρος «τρομοκράτης» ώστε να καλύπτονται και οι «συνεργοί» τρομοκρατών που όπως άφησε να εννοηθεί ενδέχεται να είναι και βουλευτές, πανεπιστημιακοί και δημοσιογράφοι, ο «σουλτάνος» της Τουρκίας τόνισε πως πρέπει η άρση της ασυλίας να αποφασιστεί σύντομα.

«Πρέπει να τελειώνουμε γρήγορα με το θέμα της ασυλίας», είπε ο Ερντογάν σε ομιλία του, τη στιγμή που το γραφείο του πρωθυπουργού, Αχμέτ Νταβούτογλου, έχει αιτηθεί την άρση της ασυλίας υψηλόβαθμων στελεχών του HDP, εκ των οποίων και ο ηγέτης του κόμματος, Σελαχαντίν Ντεμιρτάς.

«Δεν θεωρώ πια νόμιμους πολιτικούς παράγοντες τα μέλη του κόμματος που ενεργεί σαν παρακλάδι μίας τρομοκρατικής οργάνωσης», τόνισε ο Ερντογάν, επαναλαμβάνοντας ότι το κόμμα αποτελεί τμήμα του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK).

«Δεν υπάρχει άλλη χώρα από την τουρκική δημοκρατία και δεν πρόκειται να υπάρξει», τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος.

Σχετικά άρθρα