Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μέρκελ: Η Ελλάδα δεν μπορεί να αποτελεί μόνιμη λύση στο προσφυγικό

Μέρκελ: Η Ελλάδα δεν μπορεί να αποτελεί μόνιμη λύση στο προσφυγικό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άνγκελα Μέρκελ, Γερμανία, Λαθρομετανάστες, Μετανάστες, Μπούντεσταγκ (Γερμανική Βουλή), Πρόσφυγες, Συνθήκη Σένγκεν,

Στην προσφυγική κρίση αναφέρθηκε σήμερα, Τετάρτη, η Γερμανίδα καγκελάριος Μέρκελ μιλώντας στην Budestang, χαρακτηρίζοντας το προσφυγικό τη μεγαλύτερη πρόκληση εδώ και δεκαετίες.

Όπως ανέφερε, αναλόγως της απάντησης που θα δοθεί στην προσφυγική κρίση, αυτή θα έχει αντίκτυπο για τη Γερμανία και την Ευρώπη για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Παράλληλα, τόνισε ότι η κατάσταση που επικρατεί τώρα στην Ελλάδα και την Ευρώπη δεν μπορεί να αποτελεί μόνιμη λύση και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα επιθυμεί να εργαστεί με τις υπόλοιπες 27 χώρες μέλη και τα Ηνωμένα Έθνη προκειμένου να βρεθεί μια ανθρωπιστική λύση για την προσφυγική κρίση.

Όπως ανέφερε η γερμανίδα καγκελάριος, η αποστολή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο πρέπει να επιταχυνθεί, σε όλα τα ύδατα της Τουρκίας και τόνισε ότι μπορεί να επιτευχθεί μια λύση εμποδίζοντας την παράνομη μετανάστευση στην Ευρώπη.

Η Τουρκία, τόνισε, είναι η πιο σημαντική χώρα transit και τόνισε πως, αν και για μεγάλο διάστημα κόκκινη γραμμή της Τουρκίας ήταν να πάρει πίσω τους μετανάστες από την Ευρώπη, πλέον τώρα αυτό είναι δική τους πρόταση.

Επίσης, σημείωσε ότι η πρόταση της ιδέας του 1:1 για τη μετεγκατάσταση των σύρων προσφύγων απευθείας από την Τουρκία στην Ευρώπη θα είναι εθελοντική και ότι δεν θα επιβληθούν ποσοστώσεις.

Στόχος, όπως τόνισε η Μέρκελ, είναι ένα δίκαιο μοίρασμα του βάρους.

Σχετικά άρθρα