Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο ιρακινός στρατός πλησιάζει στην πόλη Χιτ – Οι κάτοικοι φεύγουν να γλιτώσουν!

Ο ιρακινός στρατός πλησιάζει στην πόλη Χιτ – Οι κάτοικοι φεύγουν να γλιτώσουν!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Άνμπαρ, Ιντλίμπ, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Τζιχαντιστές, Χιτ,

Την ιρακινή πόλη Χιτ εγκαταλείπουν τις τελευταίες ημέρες οι κάτοικοί της, καθώς πλησιάζουν οι κυβερνητικές δυνάμεις του Ιράκ για να την απελευθερώσουν από το Ισλαμικό Κράτος.

Η πόλη Χιτ βρίσκεται στην επαρχία Άνμπαρ, στο δυτικό Ιράκ, και θεωρείται ως ένα από τα προπύργια της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Η Χιτ βρίσκεται βορειοδυτικά της πρωτεύουσας της επαρχίας Άνμπαρ, της Ραμάντι, και είναι κτισμένη στις όχθες του ποταμού Ευφράτη. Είναι μια μικρή περιτειχισμένη πόλη.

Η πόλη κατέχεται από το Ισλαμικό Κράτος από τις 13 Δεκεμβρίου του 2014. Μετά την απελευθέρωση της Ραμάντι, τον Ιανουάριο του 2016, οι ιρακινές δυνάμεις απελευθερώνουν σταδιακά την επαρχία Άνμπαρ.

Σύμφωνα με Ιρακινούς αξιωματούχους η επιχείριση για την ανακατάληψη της Χιτ από το Ισλαμικό Κράτος θα ξεκινήσει μέσα στις επόμενες ημέρες και αυτός είναι ο λόγος που οι κάτοικοί της την εγκαταλείπουν, για να μη βρεθούν στο επίκεντρο της μάχης.

Ο συνταγματάρχης της ιρακινής Αστυνομίας, Φαντχέλ Αλ Νιμράουι, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι χιλιάδες οικογένειες έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους.

Και τζιχαντιστές εγκαταλείπουν τη Χιτ. Το Σάββατο και την Κυριακή, οι ξένοι οπλαρχηγοί της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος που είχαν εγκατασταθεί στην πόλη, μάζεψαν τα υπάρχοντά τους και έφυγαν.

Σχετικά άρθρα