Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος δέχεται επίθεση στις πετρελαιοπηγές της ανατολικής Συρίας

Το Ισλαμικό Κράτος δέχεται επίθεση στις πετρελαιοπηγές της ανατολικής Συρίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Λαθρεμπόριο Καυσίμων, Ντέιρ αλ Ζουρ, Πετρέλαιο, Συρία, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Συριακά στρατεύματα κινούνται προς τις πετρελαιοπηγές Θαγιέμ, που κατέχονται από το Ισλαμικό Κράτος, στην ανατολική επαρχία της Ντέιρ Αλ Ζουρ.

Σύμφωνα με φιλοκυβερνητικές ιστοσελίδες, τα συριακά στρατεύματα βρίσκονται 4 με 6 χιλιόμετρα νότια της πόλης της Ντέιρ Αλ Ζουρ, η οποία κατέχεται από την κυβέρνηση και πολιορκείται από το Ισλαμικό Κράτος, και κινούνται προς τα πηγάδια.

Εάν τα κυβερνητικά στρατεύματα καταλάβουν τις πετρελαιοπηγές της Θαγιέμ αυτό θα αποτελέσει μεγάλο πλήγμα για την πολεμική μηχανή και τα έσοδα της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Στην επίθεση προς τα πηγάδια συμμετέχουν η 137η Ταξιαρχίας της Ρεπουμπλικανικής Φρουράς, η εθνοφυλακή (NDF) και σουνίτες Σύροι μαχητές από τη φυλή Σαϊτάτ, η οποία είναι η επικρατούσα αραβική φυλή της ανατολικής Συρίας.

Υπενθυμίζουμε ότι το Ισλαμικό Κράτος διεξάγει λαθρεμπόριο πετρελαίου με την Τουρκία.

Συγκεκριμένα, οι τζιχαντιστές πουλάνε το κλεμμένο πετρέλαιο της Συρίας στην Τουρκία, σε εξευτελιστικές τιμές, σε μια παράνομη επιχείριση που εμπλέκεται η “αγία οικογένεια” Ερντογάν.

Το λαθρεμπόριο πετρελαίου μεταξύ τζιχαντιστών και Τουρκίας σφυροκοπήθηκε από ρωσικές αεροπορικές επιδρομές, που κατέστρεψαν εκατοντάδες τουρκικά φορτηγά και βυτιοφόρα.

Σχετικά άρθρα