Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος επιτέθηκε στον στρατό του Ιράκ στο Μαχμούρ

Το Ισλαμικό Κράτος επιτέθηκε στον στρατό του Ιράκ στο Μαχμούρ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Επίθεση Αυτοκτονίας, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Μοσούλη, Νινευή, Τζιχαντιστές,

Οι τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος πραγματοποίησαν επιθέσεις αυτοκτονίας με αυτοκίνητα βόμβες ενάντια στις θέσεις των ιρακινών στρατευμάτων στο μέτωπο του Μαχμούρ, βορειοδυτικά της πόλης Κιρκούκ.

Ο Κούρδος διοικητής των Πεσμεργκά στο Μαχμούρ, Νατζάτ Αλί, επιβεβαίωσε μιλώντας στο BasNews ότι οι τζιχαντιστές έστειλαν τρία οχήματα βόμβες καταπάνω στις θέσεις της 15ης ταξιαρχίας του ιρακινού στρατού.

Από τις εκρήξεις τραυματίστηκαν ο διοικητής της ιρακινής ταξιαρχίας και 8 άνδρες του, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στην Ερμπίλ, την πρωτεύουσα του ιρακινού Κουρδιστάν, για νοσηλεία.

Το Ισλαμικό Κράτος εξαπολύει συνεχώς επιθέσεις στο μέτωπο του Μαχμούρ επειδή προσπαθεί να προκαλέσει προβλήματα στην προέλαση των ιρακινών και κουρδικών δυνάμεων προς τη Μοσούλη.

4.500 Ιρακινοί στρατιώτες έχουν ήδη αναπτυχθεί στο μέτωπο του Μαχμούρ, νοτιοανατολικά της Ερμπίλ, στα πλαίσια των ιρακινών πολεμικών προετοιμασιών για την απελευθέρωση της κατεχόμενης από το Ισλαμικό Κράτος Μοσούλης.

Όπως έχει γραφτεί, ο σχεδιασμός προβλέπει τη συμμετοχή 30.000 Ιρακινών και Κούρδων του Ιράκ στρατιωτών στην επίθεση ενάντια στους τζιχαντιστές που κατέχουν τη Μοσούλη.

Η Μοσούλη είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Ιράκ και πριν την εισβολή των τζιχαντιστών είχε περίπου 2.000.000 πληθυσμό. Το Ισλαμικό Κράτος κατέλαβε τη Μοσούλη τον Ιούνιο του 2014.

Σχετικά άρθρα