Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πιέζεται η Κύπρος να κάνει τα “γούστα” της Τουρκίας πριν τη Σύνοδο Κορυφής

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ευρωπαϊκή Ένωση, Ιωάννης Κασουλίδης, Κατεχόμενα Κύπρος - Ψευδοκράτος «ΤΔΒΚ», Κύπρος, Λαθρομετανάστες, Μετανάστες, Νίκος Αναστασιάδης, Ντόναλντ Τουσκ, Πρόσφυγες, Τουρκία,

Η Κύπρος βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα με τις εξελίξεις στην προσφυγική κρίση καθώς μπλοκάρει τα επίμαχα ενταξιακά κεφάλαια για την Τουρκία που θα πέσουν στο τραπέζι στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής

Τα θέμα του προσφυγικού και του Κυπριακού θα βρεθούν σήμερα στην ατζέντα της συνάντησης του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη. Η επίσκεψη-αστραπή του Τουσκ στη Λευκωσία θα γίνει ενόψει της Συνόδου Κορυφής για το προσφυγικό στις 16 και 17 Μαρτίου.

Οι δύο άντρες θα συναντηθούν το πρωί στο Προεδρικό Μέγαρο, ενώ ακολούθως θα προβούν σε δηλώσεις, χωρίς να δεχτούν ερωτήσεις από δημοσιογράφους.

Στις διαπραγματεύσεις της Τουρκίας με την Ε.Ε. που αφορούν τον έλεγχο των προσφυγικών ροών η Άγκυρα έχει ζητήσει να ανοίξουν πέντε κεφάλαια των ενταξιακών διαπραγματεύσεων, που έχει μπλοκάρει η Λευκωσία. Ο κ. Αναστασιάδης υποστηρίζει ότι η Λευκωσία θα συναινέσει, εφόσον η Άγκυρα συμμορφωθεί με τις υποχρεώσεις της έναντι της Κύπρου.

Σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της Κύπρου Ιωάννη Κασουλίδη στο διαδικτυακό τόπο Politico η Κύπρος δεν προτίθεται να άρει το βέτο στα κεφάλαια της ενταξιακής διαδικασίας της Τουρκίας τα οποία κρατά κλειστά, τονίζοντας ότι προτεραιότητά του είναι οι εύθραυστες διαπραγματεύσεις για την επανένωση του νησιού, οι οποίες εφόσον ευοδωθούν θα επιτρέψουν την άρση του εν λόγω βέτο.

Σχετικά άρθρα