ΤζιχαντιστέςΒαλκάνια
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γιατρός είχε συμβουλεύσει τον μακελάρη της Germanwings να νοσηλευτεί σε ψυχιατρείο!

Γιατρός είχε συμβουλεύσει τον μακελάρη της Germanwings να νοσηλευτεί σε ψυχιατρείο!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Συγκλονίζει η αποκάλυψη ότι μόλις δύο εβδομάδες πριν από την τραγωδία με το αεροσκάφος της Germanwings, τον Μάρτιο του 2015, ένας ιδιώτης γιατρός είχε συστήσει στον Γερμανό συγκυβερνήτη που προκάλεσε τη συντριβή του αεροσκάφους να νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική.

Οι εμπειρογνώμονες του Γραφείου Ερευνών κι Αναλύσεων της Γαλλίας (BEA) επισήμαναν κατά την παρουσίαση της τελικής τους έκθεσης πως ο Λούμπιτς είχε αρχίσει να παρουσιάζει συμπτώματα που θα μπορούσαν να συνάδουν με ένα επεισόδιο ψυχωτικής κατάθλιψης τον Δεκέμβριο του 2014 και είχε συμβουλευτεί πολλούς γιατρούς τους επόμενους μήνες, κανείς εκ των οποίων δεν είχε προειδοποιήσει τις αρχές πολιτικής αεροπορίας ή τον εργοδότη του.

Οι Γάλλοι εισαγγελείς, εξάλλου, ανακάλυψαν ότι ο συγκυβερνήτης αντιμετώπιζε προβλήματα όρασης και ενδεχομένως φοβόταν ότι θα χάσει την εργασία του, καθώς και ότι είχε κάνει έρευνες στο διαδίκτυο για μεθόδους αυτοκτονίας.

Στην τελική της έκθεση για το δυστύχημα, στην οποία επιβεβαιώνεται ότι η συντριβή προκλήθηκε εσκεμμένα από τον Λούμπιτς, η αρχή πολιτικής αεροπορίας της Γαλλίας καλεί στην ενίσχυση του ιατρικού και ψυχολογικού ελέγχου των πιλότων.

Σχετικά άρθρα