Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο στρατός της Συρίας επιτέθηκε στην ακρόπολη της Παλμύρας

Ο στρατός της Συρίας επιτέθηκε στην ακρόπολη της Παλμύρας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Παλμύρα, Συρία, Τζιχαντιστές, Χομς (Έμεσα),

Την Κυριακή ο στρατός της Συρίας εξαπέλυσε επίθεση στους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος που είναι οχυρωμένοι μέσα στο κάστρο – ακρόπολη της Παλμύρας.

Η “Δύναμη Τίγρης” του συριακού στρατού σε συνεργασία με τη 67η ταξιαρχία της 18ης τεθωρακισμένης μεραρχίας και την ταξιαρχία Γεράκια της Ερήμου εξαπέλυσαν ισχυρή επίθεση στο κάστρο της Παλμύρας το οποίο κατέχεται από τους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Οι συριακές ένοπλες δυνάμεις επιτέθηκαν στη δυτική περίμετρο του αρχαίου οχυρού αφού πρώτα έπληξαν τις θέσεις που ήταν οχυρωμένοι οι τζιχαντιστές με πυραύλους TOW.

Ο στρατός της Συρίας επέλεξε να επιτεθεί με TOW επειδή προκαλούν περιορισμένες καταστροφές στα αρχαία οχυρώματα.

Εάν ο στρατός της Συρίας καταφέρει να αλώσει το κάστρο της Παλμύρας, τότε θα έχει τον πλήρη έλεγχο του Τζαμπά Κασούν, δηλαδή της βουνοκορφής που βλέπει από δυτικά την Παλμύρα, και οι κυβερνητικές δυνάμεις θα αποκτήσουν το στρατηγικό πλεονέκτημα.

kastro_palmyra

Το κάστρο – ακρόπολη Φακρ Αλ Ντιν Αλ Μαάνι (Fakhr-al-Din al-Ma’ani) χτίστηκε τον 13ο αιώνα από τους Μαμελούκους και από το 1980 έχει ενταχθεί στα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

Σχετικά άρθρα