Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ισλαμιστές: Πρώτα η παραίτηση Άσαντ και μετά η πολιτική μετάβαση στη Συρία

Ισλαμιστές: Πρώτα η παραίτηση Άσαντ και μετά η πολιτική μετάβαση στη Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ισλαμιστές, Μπασάρ αλ Άσαντ, Συρία, Τζιχαντιστές,

Ο επικεφαλής διαπραγματευτής της κηδεμονευόμενής από τη Σαουδική Αραβία ισλαμιστικής, δήθεν “μετριοπαθούς”, συριακής αντιπολίτευσης δήλωσε ότι η πολιτική μετάβαση στη Συρία μπορεί να ξεκινήσει μόνο όταν ο Μπασάρ Αλ Άσαντ δεν θα είναι πλέον πρόεδρος της Συρίας.

«Θεωρούμε ότι η περίοδος μετάβασης έχει ως αφετηρία την πτώση του Μπασάρ Αλ Άσαντ ή τον θάνατο του», δήλωσε ο Μοχάμαντ Αλούς στους δημοσιογράφους στην Γενεύη, όπου την Δευτέρα αναμένεται να ξεκινήσει ο νέος γύρος ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων.

«Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να ξεκινήσει αυτή η περίοδος με την παρουσία αυτού του καθεστώτος ή με τον αρχηγού αυτού του καθεστώτος στην εξουσία», πρόσθεσε.

Η Ανώτατη Επιτροπή Διαπραγματεύσεων (HCN), η οποία ελέγχεται πλήρως από τη Σαουδική Αραβία, ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι επιμένει «στην εγκαθίδρυση ενός εκτελεστικού φορέα πολιτικής μετάβασης που θα έχει πλήρεις εκτελεστικές εξουσίες» και στον οποίο ο Άσαντ «δεν έχει θέση».

Ο Αλούς χαρακτήρισε ασήμαντη την ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα ο υπουργός Εξωτερικών της Συρίας Ουαλίντ Αλ Μουάλεμ, με την οποία ενημέρωνε ότι η κυβερνητική αντιπροσωπεία θα μεταβεί την Κυριακή στη Γενεύη, ωστόσο δεν θα αναμένει περισσότερο από 24 ώρες την άφιξη της αντιπροσωπείας της αντιπολίτευσης.

Ο Σύρος ΥΠΕΞ απέρριψε παράλληλα οποιαδήποτε συζήτηση σχετικά με το μέλλον του προέδρου Μπασάρ Αλ Άσαντ.

Σχετικά άρθρα