Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο στρατός του Λιβάνου επιτίθεται σε Ισλαμικό Κράτος και Αλ Κάιντα

Ο στρατός του Λιβάνου επιτίθεται σε Ισλαμικό Κράτος και Αλ Κάιντα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αλ Κάιντα, Αλ Νούσρα, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Λίβανος, Τζιχαντιστές, Χεζμπολάχ,

Για δεύτερη ημέρα μαίνονται άγριες μάχες στα βορειοανατολικά σύνορα του Λιβάνου με τη Συρία μεταξύ του στρατού της χώρας και της οργανώσεων Ισλαμικό Κράτος και Μέτωπο Αλ Νούσρα (Αλ Κάιντα).

Όπως μετέδωσαν το Σάββατο τα λιβανέζικα Μέσα, ο στρατός του Λιβάνου ενισχυμένος με παραστρατιωτικούς της Χεζμπολάχ επιτίθενται στους τζιχαντιστές.

Το λιβανέζικο πυροβολικό σφυροκοπά τους τζιχαντιστές στα περίχωρα των συνοριακών πόλεων Αρσάλ και Ρας Μπααλμπέκ.

Το τηλεοπτικό δίκτυο Al Manar, που ελέγχεται από τη Χεζμπολάχ, μετέδωσε ότι παραστρατιωτικοί της οργάνωσης επιτέθηκαν σε οχυρωμένες θέσεις της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο Χερμπέτ Μπεΐτ Αλ Αγκχά, στα περίχωρα της Ρας Μπααλμπέκ.

Στο ρεπορτάζ του πρόσθεσε ότι ο βομβαρδισμός κατέστρεψε τα οχυρώματα των τζιχαντιστών και τους προκάλεσε βαριές απώλειες.

Ο στρατός του Λιβάνου και η Χεζμπολάχ (λιβανέζικη σιιτική παραστρατιωτική οργάνωση και κόμμα, που θεωρείται από το Ισραήλ τρομοκρατική οργάνωση), μάχονται ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος στις οροσειρές στα βορειοανατολικά σύνορα του Λιβάνου με τη Συρία από την Πέμπτη.

Απώλειες υπάρχουν τόσο από τη λιβανέζικη πλευρά όσο και από τους τζιχαντιστές.

Οι Λιβανέζοι προσπαθούν να εγκαθιδρύσουν φυλάκια και παρατηρητήρια στην περιοχή, όπου φωλιάζουν περίπου 3.000 τζιχαντιστές μέλη τόσο της Αλ Κάιντα όσο και του Ισλαμικού Κράτους.

Η επίθεση στρέφεται ενάντια στους τζιχαντιστές και των δύο οργανώσεων.

Σχετικά άρθρα