Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Τούρκοι βομβάρδισαν το PKK στο βόρειο Ιράκ και “φαντάζονται” απώλειες

Οι Τούρκοι βομβάρδισαν το PKK στο βόρειο Ιράκ και “φαντάζονται” απώλειες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αεροπορικές Επιδρομές, Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν PKK, Ιράκ, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Τουρκία,

Οι Τούρκοι εξαπέλυσαν νέες αεροπορικές επιδρομές ενάντια στους αντάρτες του Εργατικού Κόμματους Κουρδιστάν (PKK) στο βόρειο Ιράκ, σύμφωνα με όσα δήλωσε στρατιωτική πηγή το Σάββατο.

Οι Τούρκοι ισχυρίζονται ότι από τους βομβαρδισμούς αυτούς “εξουδετέρωσαν” 67 αντάρτες του PKK, νούμερο που αμφισβητείται, αφού αφενός μεν δεν επιβεβαιώνεται από καμία άλλη πηγή, αφετέρου οι Τούρκοι δεν μπορούν να γνωρίζουν με ακρίβεια εκεί που βομβάρδισαν, πάνω στα βουνά, εάν σκότωσαν και πόσους σκότωσαν.

Οι τουρκικές πηγές δίνουν συνεχώς αυθαίρετες απώλειες σε ό,τι αφορά το PKK για να κάμψουν το αντιστασιακό πνεύμα του κουρδικού λαού.

Σύμφωνα με τους Τούρκους πάντα, σήκωσαν 14 πολεμικά αεροσκάφη, F-16 και F-4, για να επιτεθούν σε κουρδικούς στόχους στο βόρειο Ιράκ στις 9 Μαρτίου.

Οι Τούρκοι φοβούνται ότι μόλις λιώσουν τα χιόνια στα κουρδικά βουνά θα κατέβουν οι αντάρτες και θα “ανατινάξουν” την Τουρκία, η οποία βρίσκεται στα πρόθυρα γενικευμένου πολέμου στο εσωτερικό της.

Να σημειωθεί εδώ ότι η τουρκική πολεμική αεροπορία ενώ βομβαρδίζει συνεχώς τους Κούρδους, δεν έχει ρίξει ούτε μια ρουκέτα ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

Σχετικά άρθρα