Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο στρατός της Συρίας προετοιμάζεται για μεγάλη επίθεση στον νότο

Ο στρατός της Συρίας προετοιμάζεται για μεγάλη επίθεση στον νότο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ισλαμιστές, Νταράα, Συρία, Τζιχαντιστές,

Τα συριακά κυβερνητικά στρατεύματα άρχισαν να μεταφέρουν μεγάλο φορτία με όπλα προς ένα στρατιωτικό αεροδρόμιο “κλειδί” στην περιοχή της Ας Σουγουαΰντα, στη νότια Συρία, στα πλαίσια της προετοιμασίας μια νέας στρατιωτικής επιχείρισης στη νότια επαρχία Νταράα ενάντια στις ισλαμιστικές και τζιχαντιστές ένοπλες ομάδες που δρουν στην περιοχή αυτή, που συνορεύει με την Ιορδανία.

“Τα φορτία αποθηκεύονται στις αποθήκες του αεροδρομίου από τον στρατό του καθεστώτος”, είπε ο μιντιακός ακτιβιστής Ιμπραχίμ Αλ Τζαχίντ μιλώντας στο ARA News, σημειώνοντας ότι “οι φιλοκαθεστωτικές δυνάμεις και οι σύμμαχοί τους από τη λιβανέζικη Χεζμπολάχ προετοιμάζονται να εξαπολύσουν μια ευρεία στρατιωτική επιχείριση ενάντια στους “αντάρτες” στο νότιο μέτωπο, υποστηριζόμενοι από τη ρωσική πολεμική αεροπορία”.

Η ίδια πηγή πρόσθεσε ότι τα όπλα και τα πυρομαχικά έφτασαν στο στρατιωτικό αεροδρόμιο με νταλίκες αλλά και με φορτηγά αεροσκάφη που θεωρούνται ρωσικά.

“Είδαμε να προσγειώνονται πολλά φορτηγά αεροσκάφη στο αεροδρόμιο τις τελευταίες δύο εβδομάδες”, είπε ένας αυτόπτης μάρτυρας στο ARA News.

Ένας τζιχαντιστής οπλαρχηγός στην περιοχή, ο Μουμίν Αλ Χορανί, επιβεβαίωσε ότι οι κυβερνητικές δυνάμεις και οι σύμμαχοί τους αναμένεται να εξαπολύσουν ευρεία επίθεση στη Νταράα σε περίπτωση που η εύθραυστη εκεχειρία και οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της κυβέρνησης και της ισλαμιστικής αντιπολίτευσης ναυαγήσουν.

Ο Χορανί είπε στο ARA News ότι η κυβέρνηση έχει γεμίσει το αεροδρόμιο με πυρομαχικά, ρουκέτες πυροβολικού, στερεοχημικούς πυραύλους, τηλεκατευθυνόμενους πυραύλους και βλήματα αντιαρματικών.

Όλα αυτά συγκεντρώνονται στο αεροδρόμιο Αλ Χαλκχάλα, το οποίο είναι το μεγαλύτερο στρατιωτικό αεροδρόμιο στην περιοχή και ισχυρό προπύργιο της κυβέρνησης. Φιλοξενεί δύο μοίρες μαχητικών, από MIG-23 και MIG-21. Το αεροδρόμιο γύρω του έχει λόφους που οι περισσότεροι ελέγχονται από το Ισλαμικό Κράτος.

Σχετικά άρθρα