Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Σουηδία απειλεί να πάει τη Γερμανία στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για το προσφυγικό

Η Σουηδία απειλεί να πάει τη Γερμανία στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για το προσφυγικό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γερμανία, Ευρωπαϊκή Ένωση, Λαθρομετανάστες, Μετανάστες, Πρόσφυγες, Σουηδία,

Η Σουηδία απείλησε τη Γερμανία ότι θα την πάει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο εξαιτίας της αμφιλεγόμενης προσφυγικής πολιτικής που ακολουθεί το Βερολίνο.

Η Σουηδία κατηγορεί τη Γερμανία ότι παραβιάζει τη Συνθήκη του Δουβλίνου, η οποία αναφέρει ότι οι χώρες μπορούν να επιστρέφουν τους μετανάστες στις χώρες που αρχικά καταγράφηκαν.

Η Στοκχόλμη κατηγορεί το Βερολίνο ότι αρνείται να συνεργαστεί και απειλεί να πάει την κυβέρνηση Μέρκελ στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για αυτό το θέμα.

Η Σουηδία επίσης ισχυρίζεται ότι υποφέρει εξαιτίας της πολιτικής ανοιχτών συνόρων της Μέρκελ, εξαιτίας της οποίας περισσότεροι από ένα εκατομμύριο πρόσφυγες και μετανάστες εισήλθαν στη Γερμανία και στη συνέχεια πολλές χιλιάδες από αυτούς κατευθύνθηκαν προς τη Σκανδιναβία.

Ο Σουηδός υπουργός Μετανάστευσης, Μόργκαν Γιόχανσον, δήλωσε: “Μη δεχόμενοι τους αιτούντες άσυλο που καταγράφηκαν στη χώρα [Γερμανία] θα παραβίαζε τη Συνθήκη του Δουβλίνου”.

“Εάν αυτοί αποφασίσουν να εφαρμόσουν αυτή την πολιτική τότε θα στραφούμε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο”.

“Έχουμε επισήμως απευθυνθεί στη γερμανική κυβέρνηση και δεν είμαστε μόνοι, και άλλες χώρες έχουν επηρεαστεί από αυτό [το προσφυγικό]”.

“Από τους 500-600 που έρχονται στη Σουηδία κάθε εβδομάδα οι περισσότεροι έχουν ήδη καταγραφεί στη Γερμανία”.

Με απλά λόγια, η Σουηδία ζητά από τη Γερμανία να δεχτεί πίσω όλους τους πρόσφυγες – μετανάστες που καταγράφηκαν στη Γερμανία και ύστερα πέρασαν στη Σουηδία, αλλιώς θα πάει την κυβέρνηση της Άνγκελα Μέρκελ στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

“Υπάρχουν αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες αιτούντες άσυλο στη Γερμανία που θα μπορούσαν να μετακινηθούν βόρεια στη Σουηδία και στη Δανία. Αυτό θα ασκήσει μεγάλη πίεση σε εμάς από τη στιγμή που τα κέντρα υποδοχής προσφύγων μας είναι γεμάτα”.

Η Ευρώπη θα κάνει μπαμ!

Σχετικά άρθρα