Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ισλαμικό Κράτος: Σκοτώνει και μαστιγώνει για ψύλλου πήδημα – Διαβάστε να φρίξετε!

Ισλαμικό Κράτος: Σκοτώνει και μαστιγώνει για ψύλλου πήδημα – Διαβάστε να φρίξετε!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Ντέιρ αλ Ζουρ, Συρία, Τζιχαντιστές,

Σύροι ακτιβιστές από την επαρχία της Ντέιρ Αλ Ζουρ συνέταξαν μια λίστα με τιμωρίες που επέβαλλαν τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος σε κατοίκους της Συρίας για τους πλέον απίθανους λόγους.

Πρόκειται για την απόλυτη καταγραφή της παράνοιας που χαρακτηρίζει τη φανατική και θρησκόληπτη τζιχαντιστική τρομοκρατική οργάνωση.

1. Τον Αύγουστο του 2015, μια ομάδα τζιχαντιστών από τη “θρησκευτική αστυνομία”, είδαν μια γυναίκα στο χωριό Αλ Ταγιάνα που καθάριζε την αυλή του σπιτιού της, μέσα στα όρια της ιδιοκτησίας της. Έξαλλοι με το θέαμα της γυναίκας, άρπαξαν τον άνδρα της και τον καταδίκασαν να σκάψει χαρακώματα για το Ισλαμικό Κράτος. Τι τους εξόργισε; Η γυναίκα δεν φόραγε μπούρκα, παρά ότι βρισκόταν στην αυλή της, με αποτέλεσμα να σκανδαλίζει τους διερχόμενους με την ομορφιά της.

2. Τον Αύγουστο του 2015, το Ισλαμικό Κράτος συνέλαβε έναν πολίτη, τον Άχμεντ, επειδή μιλούσε στο κινητό με την αρραβωνιαστικιά του που βρισκόταν στην Τουρκία. Οι τζιχαντιστές δεν πείστηκαν ότι μιλούσε με την αρραβωνιαστικιά του, παρά το γεγονός ότι ο Άχμεντ προσφέρθηκε να της τηλεφωνήσει ξανά για να τους το αποδείξει. Οι τζιχαντιστές ισχυρίστηκαν ότι συνομιλούσε με ένα “ξένο κορίτσι” και ως αποτέλεσμα ο Άχμεντ τιμωρήθηκε με βουρδουλιές.

3. Τον Σεπτέμβριο του 2015 η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος έκανε επιδρομή σε ένα ίντερνετ καφέ μόνο για γυναίκες, στην πόλη Αλμπού Λαΐλ, στα ανατολικά της επαρχίας Ντέιρ Αλ Ζουρ. Δύο μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, ο ένας ήταν Τυνήσιος, έψαξαν το κινητό τηλέφωνο μιας γυναίκας, από το οποίο μιλούσε με τον σύζυγό της. Εκεί ανακάλυψαν μια φωτογραφία της μόνο με εσώρουχα, που η ίδια είχε στείλει στον άνδρα της για να “χαρεί”. Έξαλλη η γυναίκα άρχισε να τους φωνάζει ότι δεν είχαν καμία δουλειά να ψάχνουν ιδιωτικά τηλέφωνα. Ο Τυνήσιος της απάντησε ότι είναι… αόρατος και στη συνέχεια την άφησαν να φύγει, αφού την προειδοποίησαν να μην επιστρέψει στο ίντερνετ καφέ.

4. Τον Σεπτέμβριο του 2015 μια περίπολος συνέλαβε μια 22χρονη κοπέλα στα περίχωρα της Ντέιρ Αλ Ζουρ με την κατηγορία ότι συνομιλούσε στο κινητό με τον αδελφό της που είναι μέλος του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA). Ο FSA έχει εχθρικές σχέσεις με το Ισλαμικό Κράτος. Οι τζιχαντιστές κατηγόρησαν την κοπέλα για “αποστασία”, επειδή μιλούσε με τον αδελφό της, και στη συνέχεια την εκτέλεσαν. Το άψυχο κορμί της δεν το παρέδωσαν στην οικογένειά της για να το θάψει, επειδή το Ισλαμικό Κράτος δεν παραδίδει τις σορούς όσων καταδικάζονται για “αποστασία”, ούτε επιτρέπει την ταφή τους σε μουσουλμανικά νεκροταφεία.

5. Το Ισλαμικό Κράτος συνέλαβε έναν πολίτη από το χωριό Αλ Τζουνάιγνα, δυτικά της πόλης Ντέιρ Αλ Ζουρ, με την κατηγορία ότι βοηθούσε μια από τις συγγενείς του, μια γριά γυναίκα, να αποδράσει από την πολιορκημένη συνοικία Αλ Τζαούρα της Ντέιρ Αλ Ζουρ. Παρά το γεγονός ότι είναι συγγενής, το Ισλαμικό Κράτος δεν επιτρέπει στον άνδρα να πλησιάσει τη ηλικιωμένη γυναίκα και τον καταδίκασε σε 1.500 βουρδουλιές.

6. Τον Αύγουστο του 2015 μια παρέα εφήβων, που φορούσαν κοντά παντελόνια, στεκόντουσαν δίπλα στις όχθες του Ευφράτη. Το Ισλαμικό Κράτος τους συνέλαβε επειδή άφηναν μακριά τα μαλλιά και τα νύχια τους και τους καταδίκασε, ως τιμωρία, να σκάψουν χαρακώματα.

7. Στις 22 Δεκεμβρίου 2015, το Ισλαμικό Κράτος εκτέλεσε ένα 13χρονο Κούρδο, τον Σιμάντ Αλί Οθμάν. Το παιδί συνελήφθη σε ένα ίντερνετ καφέ στην πόλη Αλ Σουρ στην περιφέρεια της Ντέιρ Αλ Ζουρ. Αφού έψαξαν το κινητό του βρήκαν μια φωτογραφία του θείου του -εικόνα προφίλ στο WhatsApp- στην οποία είχε από πίσω του -ο θείος- την κουρδική σημαία. Με συνοπτικές διαδικασίες, ο 13χρονος κατηγορήθηκε για συνεργασία με τις κουρδικές ένοπλες δυνάμεις και εκτελέστηκε στην πλατεία της αγοράς, κοντά στο μαγαζί του πατέρα του, ο οποίος βλέποντας να αποκεφαλίζουν το παιδί του έπαθε καρδιακή προσβολή.

8. Γυναίκες μέλη της “θρησκευτικής αστυνομίας” της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος έκαναν έφοδο σε ένα γαμήλιο γλέντι στην πόλη Αλ Χασάμ, στην επαρχία της Ντέιρ Αλ Ζουρ, και επέβαλλαν χρηματικό πρόστιμο στη μητέρα του γαμπρού επειδή φορούσε ψηλοτάκουνα παπούτσια.

Σχετικά άρθρα