Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Λιβανέζοι δεν δέχονται άλλους Σύρους πρόσφυγες

Οι Λιβανέζοι δεν δέχονται άλλους Σύρους πρόσφυγες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ισλαμιστές, Λαθρομετανάστες, Λίβανος, Μετανάστες, Πρόσφυγες, Συρία, Τζιχαντιστές,

Αν και οι Σύροι πρόσφυγες φέρουν μαζί τους όλα τα απαραίτητα έγγραφα, όπως ισχυρίζονται, ώστε να περάσουν τα σύνορα και να εισέλθουν στον Λίβανο, οι Λιβανέζοι συνοριοφύλακες τους καθυστερούν, τους αρνούνται την είσοδο στη χώρα, ακόμα και τους κακοποιούν, γράφει το συριακό αντιπολιτευόμενο σάιτ Al Souria Net, περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατεί στα σύνορα Συρίας – Λιβάνου.

Οι Σύροι παραπονιούνται για τον άσχημο τρόπο που τους φέρονται τα “ξαδέλφια” τους Λιβανέζοι στα σύνορα, που δεν τους αφήνουν να εισέλθουν στη χώρα.

Είτε φέρουν, είτε όχι τα επίσημα έγγραφα που η κυβέρνηση του Λιβάνου απαιτεί για να εισέλθουν στη χώρα, υπόκεινται σε μια σειρά προκλητικών συμπεριφορών που αποσκοπούν να τους εξευτελίσουν, να τους εκβιάσουν ακόμα και να τους αποσπάσουν χρήματα, όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι οι πρόσφυγες.

Η κατάσταση στο εσωτερικό του Λιβάνου είναι εκρηκτική. 1.067.000 Σύροι πρόσφυγες έχουν καταφύγει στα βόρεια της χώρας που έχει συνολικό πληθυσμό 5.851.000, από τους οποίους το 39% είναι χριστιανοί (όλων των δογμάτων) και το 59,7% είναι μουσουλμάνοι (επίσης όλων των δογμάτων). Συνολικά στο πολυεθνικό και πολυθρησκευτικό Λίβανο αναγνωρίζονται 17 διαφορετικά θρησκευτικά δόγματα.

Στα βόρεια σύνορα του Λιβάνου μαίνονται συχνά μάχες μεταξύ του λιβανέζικου στρατού και των τζιχαντιστών, ενώ πυρήνες τζιχαντιστών υπάρχουν και μέσα στα προσφυγικά στρατόπεδα, όπου στρατολογούν απελπισμένους ή οργισμένους νεαρούς.

Σχετικά άρθρα