Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Κυριακή που θα κρίνει την πολιτική επιβίωση της Μέρκελ

Η Κυριακή που θα κρίνει την πολιτική επιβίωση της Μέρκελ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για AfD Εναλλακτική για τη Γερμανία, Ακροδεξιά, Άνγκελα Μέρκελ, Γερμανία, Εκλογές, Ευρωπαϊκή Ένωση, Λαθρομετανάστες, Μετανάστες, Πρόσφυγες, Συνθήκη Σένγκεν,

Δημοψήφισμα για την πολιτική της Καγκελαρίου Μέρκελ θα αποτελέσουν οι περιφερειακές εκλογές στη Γερμανία την Κυριακή 13 Μαρτίου, αναφέρει σε άρθρο του το Marketwatch.

Μερίδα αναλυτών εκτιμά ότι ακόμα και αν οι Χριστιανοδημοκράτες της Μέρκελ χάσουν έδαφος στις περιφερειακές εκλογές, δεν είναι απαραίτητο να αλλάξει η στάση της Καγκελαρίου στην προσφυγική κρίση.

Σύμφωνα με τον Guardian, στο κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης, ο πρωθυπουργός Βίνφριντ Κρέτσμαν που προέρχεται από τους Πράσινους, στηρίζει την πολιτική ανοικτών συνόρων που ακολουθεί η Μέρκελ.

H επανεκλογή του θα θεωρηθεί επιβεβαίωση της στάσης της. Ωστόσο την ίδια ώρα, το ευρωσκεπτικιστικό Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) ενδέχεται να συγκεντρώσει ποσοστό άνω του 10%, κυρίως σε βάρος των Χριστιανοδημοκρατών.

Το AfD βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας λόγω της σκληρής στάσης που τηρεί έναντι των μεταναστών.

Την προσεχή Κυριακή διακυβεύεται η τύχη των κυβερνήσεων σε τρία εκ των δεκαέξι κρατιδίων της Γερμανίας – Ρηνανία-Παλατινάτο, Σαξωνία-Άνχαλτ και Βάδη-Βυρτεμβέργη.

Συνολικά και στα τρία κρατίδια κατοικούν 17 εκατ. πολίτες, δηλαδή πάνω από το ένα πέμπτο του πληθυσμού της Γερμανίας που φτάνει τα 81 εκατ.

Το πιο ξεκάθαρο παράδειγμα της σημασίας αυτών των εκλογών για τη Γερμανία, αποτελεί το κρατίδιο της Ρηνανίας, όπως σημειώνει το Marketwatch, ενώ και οι εκλογές στη Σαξονία παρακολουθούνται στενά, καθώς στις δημοσκοπήσεις το AfD συγκεντρώνει ποσοστό 20%.

Σχετικά άρθρα