ΤζιχαντιστέςΒαλκάνια
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σκόπια: Αν δεν κλείναμε τα σύνορα θα γεμίζαμε τζιχαντιστές!

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

O πρόεδρος των Σκοπίων Γκιόργκι Ιβάνοφ, μέσω συνέντευξης που παραχώρησε στην γερμανική Bild τόνισε πως «η Ελλάδα βάζει σφραγίδα σε πρόσφυγες με ψεύτικα στοιχεία» και πως «εάν δεν είχαμε κλείσει τα σύνορα, θα είχαμε γεμίσει τζιχαντιστές»!

Αμφισβητεί ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκιόρκι Ιβάνοφ την πρακτική ταυτοποίησης των προσφύγων που ακολουθεί η Ελλάδα, ισχυριζόμενος ότι η χώρα μας απλώς βάζει σφραγίδα σε άτομα που δηλώνουν πρόσφυγες και τους ανοίγει τον δρόμο για την Ευρώπη.

«Υποτιθέμενοι πρόσφυγες ταξιδεύουν με ψεύτικα στοιχεία στην Ευρώπη», ανέφερε σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Bild και πρόσθεσε: «Η Ελλάδα απλώς τους δίνει σφραγίδα και τους επιτρέπει να συνεχίσουν το ταξίδι τους».

Όπως ισχυρίστηκε, η συνοριακή αστυνομία της ΠΓΔΜ κατέγραψε 9.000 πρόσφυγες με πλαστά διαβατήρια και ταξιδιωτικά έγγραφα.

Κατά τον Ιβάνοφ, πρέπει να θεωρηθεί σίγουρο ότι πολλοί ριζοσπάστες μαχητές χρησιμοποίησαν τις κύριες προσφυγικές οδούς, από την Ελλάδα στα Βαλκάνια, για να φτάσουν στην Ευρώπη και οι περισσότεροι από αυτούς είχαν πλαστά έγγραφα.

Ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ σημείωσε ότι τα βαλκανικά κράτη είναι θύματα μιας αποτυχημένης πολιτικής της Γερμανίας και των Βρυξελλών και υποστήριξε ότι αν είχε βασιστεί στην Ε.Ε. και δεν είχε αντιδράσει (κλείνοντας τα σύνορα), η χώρα του θα είχε κατακλυστεί από τζιχαντιστές.

Ακόμη, επέκρινε τους χειρισμούς της γερμανικής κυβέρνησης, λέγοντας ότι ενήργησε με ανθρωπισμό δεχόμενη τόσους πολλούς πρόσφυγες, αλλά απέτυχε να διαχειριστεί σωστά την ασφάλεια της χώρας.

Μάλιστα είπε ότι είχε προσφερθεί να ανταλλάξει πληροφορίες για ισλαμιστές μαχητές που ακολουθούσαν την κύρια μεταναστευτική διαδρομή των Βαλκανίων, αλλά ούτε το Βερολίνο ούτε οι Βρυξέλλες απάντησαν στην πρότασή του.

«Ζητήματα ασφαλείας που σχετίζονται με την προσφυγική κρίση έχουν ξεχαστεί εντελώς», πρόσθεσε ο Ιβάνοφ.

 

Σχετικά άρθρα