Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Πούτιν ψάχνει τρόπο να αντιμετωπίσει τις συνεχιζόμενες οικονομικές κυρώσεις

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αποθέματα Πετρελαίου, Βλάντιμιρ Πούτιν, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ιράν, Κριμαία, Πετρέλαιο, Ρωσία, Σαουδική Αραβία,

Η οικονομική πολιτική και θέματα μεσοπρόθεσμης οικονομικής ανάπτυξης βρέθηκαν στο επίκεντρο συνάντησης που είχε αργά το βράδυ της Πέμπτης ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν με το οικονομικό επιτελείο της ρωσικής κυβέρνησης.

Υπενθυμίζεται πως η Δύση έχει αποφασίσει προσφάτως την επέκταση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας.

Στη συζήτηση συμμετείχαν ο πρωθυπουργός Ντμίμτρι Μεντεβέντεφ και η διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας, Ελβίρα Ναμπιουλίνα, χωρίς ωστόσο, το Κρεμλίνο να γνωστοποιήσει περισσότερες λεπτομέρειες, για τους συμμετέχοντες, αλλά και τα ζητήματα που εξετάστηκαν.

Η ρωσική οικονομία δέχεται τις συνέπειες από την εφαρμογή του διεθνούς εμπάργκο που της επιβλήθηκε μετά την πολεμική κατάσταση στην Ουκρανία, αλλά και τις επιπτώσεις της μείωσης των διεθνών τιμών πετρελαίου, με τη Ρωσία, να διατηρεί την παραγωγή της στα 10 εκατ. βαρέλια πετρελαίου ημερησίως.

Τον τελευταίο καιρό η Ρωσία μαζί με τη Σαουδική Αραβία συμμετέχει σε πρωτοβουλία για το «πάγωμα» της παραγωγής πετρελαίου στα επίπεδα του περασμένου Ιανουαρίου, χωρίς ωστόσο να έχουν επιτευχθεί τα αναμενόμενα αποτελέσματα, καθώς το Ιράν δεν αποδέχεται μείωση της παραγωγής του.

Η κατάσταση αμφιβολίας που εδραιώνεται γύρω από το ζήτημα αυτό, προκαλεί νευρικότητα στις αγορές πετρελαίου, διατηρώντας την τάση υπερπροσφοράς, έναντι της μειωμένης ζήτησης.

Σχετικά άρθρα