Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νίκες του στρατού της Συρίας σε μάχες με Ισλαμικό Κράτος και Αλ Κάιντα

Νίκες του στρατού της Συρίας σε μάχες με Ισλαμικό Κράτος και Αλ Κάιντα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αλ Κάιντα, Αλ Νούσρα, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Συρία, Τζιχαντιστές, Χαλέπι, Χάμα (Επιφάνεια),

Μια στρατιωτική συριακή πηγή δήλωσε ότι οι ένοπλες δυνάμεις της Συρίας έθεσαν υπό τον έλεγχό τους και άλλες περιοχές στα νοτιοανατολικά της επαρχίας του Χαλεπιού αφού εξάλειψαν τις εναπομείνασες συμμορίες της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος σε 8 χωριά ανατολικά της κωμόπολης Κχανασέρ.

Με δήλωση στο συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA, η στρατιωτική πηγή είπε ότι ο στρατός έθεσε υπό τον έλεγχό του τα 8 χωριά μετά από άγριες μάχες με τους τρομοκράτες, στις οποίες πολλοί τζιχαντιστές σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν. Όσοι γλίτωσαν έφυγαν προς τη ντε φάκτο πρωτεύουσα της οργάνωσης, πόλη Ράκα της κεντρικής Συρίας.

Τα χωριά που απελευθερώθηκαν από τους τρομοκράτες βρίσκονται σε μια έκταση βάθους 12 χιλιομέτρων και μήκους 9 χιλιομέτρων ανατολικά του δρόμου Κχανασέρ – Αλ Σφεΐρα, νοτιοανατολικά της πόλης του Χαλεπιού.

Στη συνέχεια, άνδρες του μηχανικού εξουδετέρωσαν νάρκες και παγίδες με εκρηκτικά που άφησαν πίσω τους οι τζιχαντιστές, με σκοπό να προκαλέσουν απώλειες.

Και στην επαρχία της Χάμα ο συριακός στρατός χτυπήθηκε με τους τζιχαντιστές. Εδώ αντιμετώπισε τις συμμορίες του Μετώπου Αλ Νούσρα, δηλαδή της Αλ Κάιντα.

Σε πολεμικές επιχειρήσεις στην κεντρική Χάμα σκοτώθηκαν 70 τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα και καταστράφηκαν πέντε οχήματα που ήταν εξοπλισμένα με οπλοπολυβόλα.

Σχετικά άρθρα