Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Σλοβενία θα πάρει 349 πρόσφυγες από την Ελλάδα

Η Σλοβενία θα πάρει 349 πρόσφυγες από την Ελλάδα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Λαθρομετανάστες, Μετανάστες, Πρόσφυγες, Σλοβενία,

Η Σλοβενία αναμένει ότι θα υποδεχθεί τον Απρίλιο τους πρώτους 40 πρόσφυγες βάσει των ποσοστώσεων ανακατανομής τους στις οποίες συμφώνησε η Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε ο Μπόστιαν Σέφιτς, υφυπουργός Εσωτερικών της χώρας.

Η χώρα των Άλπεων, η μικρότερη της βαλκανικής οδού των προσφύγων και των μεταναστών, δεσμεύθηκε πέρυσι να υποδεχθεί 587 πρόσφυγες, προσθέτοντας πως θα αρχίσει όταν κλείσει η βαλκανική οδός.

Τις τελευταίες πέντε ημέρες ουδείς πρόσφυγας ή μετανάστης έφθασε στη Σλοβενία, καθώς η πΓΔΜ έκλεισε τα σύνορά της με την Ελλάδα, όπως προβλεπόταν και στο σχέδιο συμφωνίας που συζητήθηκε στη Σύνοδο Κορυφής.

Ο Σέφιτς είπε σε μια συνέντευξη Τύπου ότι 349 πρόσφυγες θα μετεγκατασταθούν στη Σλοβενία από την Ελλάδα, 218 από την Ιταλία και 20 από άλλα κράτη.

«Μόλις λάβουν καθεστώς (ασύλου), οι μετανάστες θα ενταχθούν σε προγράμματα ενσωμάτωσης», ανέφερε ο Σέφιτς και πρόσθεσε πως η χώρα θα υποδέχεται έως και 50 σε μηνιαία βάση ως τον Αύγουστο του 2017.

Από τον Οκτώβριο, περίπου 500.000 πρόσφυγες και μετανάστες πέρασαν από τη Σλοβενία προς άλλα, πλουσιότερα κράτη μέλη της ΕΕ. Μόλις οι 460 από αυτούς ζήτησαν άσυλο στην μικρή χώρα των Άλπεων. Ως σήμερα έχει χορηγηθεί άσυλο σε περίπου 12.

Σχετικά άρθρα