Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τουρκία: Τζιχαντιστές ετοίμαζαν χτύπημα στην κουρδική πόλη Μπινγκόλ

Τουρκία: Τζιχαντιστές ετοίμαζαν χτύπημα στην κουρδική πόλη Μπινγκόλ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Στη σύλληψη 10 τζιχαντιστών στην κουρδική πόλη Μπινγκόλ, στα νοτιοανατολικά της χώρας, προχώρησαν οι τουρκικές Αρχές, υποστηρίζοντας πως οργάνωναν νέα μεγάλη τρομοκρατική ενέργεια για το αμέσως επόμενο διάστημα.

Το Ισλαμικό Κράτος ελέγχει μεγάλες περιοχές κοντά στα σύνορα του Ιράκ και της της Συρίας με την Τουρκία.

Η τελευταία τρομοκρατική επίθεση (υποτίθεται) τζιχαντιστών σημειώθηκε στις 12 Ιανουαρίου, στον Ιππόδρομο της Κωνσταντινούπολης, όπου σκοτώθηκαν 12 τουρίστες, οι 11 εκ των οποίων ήταν Γερμανοί.

Να σημειωθεί βεβαίως εδώ ότι το Ισλαμικό Κράτος δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση, η οποία σύμφωνα με άλλες πηγές οργανώθηκε από το ισλαμιστικό τουρκικό παρακράτος.

Σύμφωνα με τα τουρκικά στοιχεία, περισσότεροι από από 2.000 Τούρκοι πολίτες πήγαν στο Ιράκ και στη Συρία, προκειμένου να ενταχθούν στο Ισλαμικό Κράτος.

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι τουλάχιστον 5.000 Τούρκοι εθελοντές μάχονται μαζί με τους τζιχαντιστές.

Επίσης, ομάδες ακροδεξιών Γκρίζων Λύκων μάχονται στη βορειοδυτική Συρία, στο πλευρό των τουρκόφιλων τζιχαντιστών της Αλ Κάιντα και των συμμάχων της, ενώ είναι γνωστό ότι Τούρκοι στρατιώτες μάχονται ως τζιχαντιστές ή ισλαμιστές “αντάρτες” μυστικά, μαζί τους είναι και άνδρες των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών.

Η παραπάνω είδηση της σύλληψης 10 τζιχαντιστών προφανώς και είναι παραπλανητική, μέρος της τουρκικής προπαγάνδας, για να δείξει ότι δήθεν διώκει το Ισλαμικό Κράτος, το οποίο είναι καθαρόαιμο δημιούργημα της τουρκικής κυβέρνησης.

Σχετικά άρθρα