Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος βομβαρδίζει Κούρδους και Ιρακινούς που πλησιάζουν τη Μοσούλη

Το Ισλαμικό Κράτος βομβαρδίζει Κούρδους και Ιρακινούς που πλησιάζουν τη Μοσούλη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Μοσούλη, Πεσμεργκά, Τζιχαντιστές,

Στην αντεπίθεση έχει περάσει το Ισλαμικό Κράτος ενάντια στις δυνάμεις των Κούρδων Πεσμεργκά και του ιρακινού στρατού, που βρίσκονται στα περίχωρα της Μοσούλης, πρωτεύουσας της επαρχίας Νινευή στο βορειοδυτικό Ιράκ.

“Οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος βομβάρδισαν στις θέσεις των Πεσμεργκά και του ιρακινού στρατού στα περίχωρα της Μοσούλης, ώστε να ανακόψουν την προέλαση τους προς την πόλη”, δήλωσε ο Σιργουάν Μπαρζανί, επικεφαλής των δυνάμεων των Πεσμεργκά στο μέτωπο Μακχμούρ – Κουβέιρ.

Από τον βομβαρδισμό υπήρξαν απώλειες τόσο ανάμεσα στους Πεσμεργκά όσο και στους Ιρακινούς στρατιώτες, είπε ο ίδιος αξιωματούχος.

Το Ισλαμικό Κράτος πάντα εξαπέλυε επιθέσεις στις θέσεις των Πεσμεργκά στο μέτωπο του Μακχμούρ, ωστόσο, μετά την άφιξη και των ιρακινών δυνάμεων οι επιθέσεις αυτές διπλασιάστηκαν.

“Το Ισλαμικό Κράτος προσπαθεί να αντεπιτεθεί μετά τις νίκες και τα εδαφικά κέρδη των Πεσμεργκά και των συμμάχων τους στην ύπαιθρο της Μοσούλης”, πρόσθεσε.

Μιλώντας στο ARA News από την κουρδική πρωτεύουσα Ερμπίλ, ο πολιτικός αναλυτής Άχμεντ Σουλεϊμάν δήλωσε: “Εξαπολύοντας αυτές τις επιθέσεις, το Ισλαμικό Κράτος προσπαθεί να ανακόψει την προέλαση των Πεσμεργκά και των ιρακινών στρατευμάτων πιο κοντά στη Μοσούλη, η οποία παραμένει το κυρίως προπύργιο της οργάνωσης στο βόρειο Ιράκ”.

Το Ισλαμικό Κράτος κατέλαβε τη Μοσούλη τον Ιούνιο του 2014 δίχως να ρίξει ούτε μια σφαίρα. Οι 30.000 αστυνομικοί και στρατιώτες του Ιράκ στην πόλη αντί να κάτσουν και να πολεμήσουν, την παρέδωσαν στους τζιχαντιστές.

Αργότερα, όπως αποκαλύφθηκε, η Μοσούλη έπεσε στο Ισλαμικό Κράτος γιατί υπήρχε πέμπτη φάλαγγα της οργάνωσης μέσα στην πόλη.

Οι ιρακινές και κουρδικές δυνάμεις συγκεντρώνονται γύρω από τη Μοσούλη για να την ανακαταλάβουν. Όπως λέγεται μια δύναμη 30.000 ανδρών θα επιτεθεί στο Ισλαμικό Κράτος που είναι ταμπουρωμένο σε αυτή τη μεγαλούπολη των 2.000.000 κατοίκων.

Η μάχη της Μοσούλης, όταν ξεκινήσει, θα είναι η μεγαλύτερη μάχη ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος που έχει δοθεί μέχρι σήμερα.

Σχετικά άρθρα