Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αιγυπτιακά τζετ έκαναν κομμάτια 17 τζιχαντιστές στη Χερσόνησο του Σινά

Αιγυπτιακά τζετ έκαναν κομμάτια 17 τζιχαντιστές στη Χερσόνησο του Σινά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αεροπορικές Επιδρομές, Αίγυπτος, Ανσάρ Μπαΐτ Αλ Μαγκντίς, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Τζιχαντιστές, Χερσόνησος του Σινά,

17 τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος σκοτώθηκαν από αεροπορική επιδρομή αιγυπτιακών τζετ στη Χερσόνησο του Σινά.

Οι αιγυπτιακές υπηρεσίες εντόπισαν ένα στρατόπεδο εκπαίδευσης τζιχαντιστών νότια της συνοριακής πόλης Ράφα, στα σύνορα με τη Γάζα, 340 χιλιόμετρα ανατολικά από την πρωτεύουσα Κάιρο.

Νωρίς την Τετάρτη τα αιγυπτιακά αεροπλάνα χτύπησαν το στρατόπεδο εκπαίδευσης των τζιχαντιστών, σκοτώνοντας 17 τρομοκράτες, όπως μετέδωσε το Sky News Arabia.

Το πετυχημένο αυτό χτύπημα έγινε δύο ημέρες μετά την τρομοκρατική επίθεση, με βόμβα κρυμμένη στην άκρη του δρόμου, που στοίχισε τη ζωή σε δύο Αιγύπτιους αξιωματικούς ενώ ακόμα πέντε τραυματίστηκαν όταν χτυπήθηκε το τεθωρακισμένο τους όχημα δυτικά της πόλης Ελ Αρίς, 344 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της πρωτεύουσας.

Στις 5 Μαρτίου, κομάντο του αιγυπτιακού στρατού επιτέθηκαν σε βάση των τζιχαντιστών νότια της πόλης Σεΐκ Ζουγέιντ, 334 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Καΐρου, σκοτώνοντας 5 τζιχαντιστές.

Η Χερσόνησος του Σινά βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση από τον Οκτώβριο του 2014, όταν οι τζιχαντιστές επιτέθηκαν σε φυλάκιο του στρατού σκοτώνοντας 33 άνδρες.

Οι τζιχαντιστές βγήκαν στο “αντάρτικο” μετά την ανατροπή τον Ιούλιο του 2013 του ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι από τις ένοπλες δυνάμεις του Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι, ο οποίος εκπροσωπεί την κοσμική και λογική Αίγυπτο απέναντι στους παρανοϊκούς.

Η πιο δραστήρια τρομοκρατική οργάνωση στην Αίγυπτο είναι το Ισλαμικό Κράτος – Βιλαέτι Σινά, πρώην Ανσάρ Μπαΐτ Αλ Μαγκντίς, αιγυπτιακή οργάνωση τζιχαντιστών που τον Νοέμβριο του 2014 ορκίστηκε πίστη στο Ισλαμικό Κράτος.

Η κυβέρνηση της Αιγύπτου έχει καταγγείλει επισήμως ότι το Ισλαμικό Κράτος στη Χερσόνησο του Σινά εξοπλίστηκε από την παλαιστινιακή τουρκόφιλη ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς, που ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας, και υποστηρίζεται από την Τουρκία.

Σχετικά άρθρα