Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νέες εξοπλιστικές δαπάνες 6 δισ. ανακοίνωσε ο Νταβούτογλου

Νέες εξοπλιστικές δαπάνες 6 δισ. ανακοίνωσε ο Νταβούτογλου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άγκυρα, Αχμέτ Νταβούτογλου, Εξοπλιστικά Προγράμματα, Τουρκία,

Δεν φαίνεται πως βρήκε ευήκοα ώτα η επισήμανση που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας την Τρίτη ενώπιον του Αχμέτ Νταβούτογλου στη Σμύρνη για το τεράστιο κόστος που επωμίζονται για εξοπλισμούς οι δύο χώρες. Μία μόλις ημέρα μετά, η Αγκυρα ανακοίνωσε πως θα δαπανηθούν 5,9 δισεκατομμύρια δολάρια σε ένα νέο εξοπλιστικό πρόγραμμα.

Το νέο εξοπλιστικό πρόγραμμα της Τουρκίας

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Reuters μετά τη συνεδρίαση της αρμόδιας εκτελεστικής επιτροπής που ασχολείται με θέματα της αμυντικής βιομηχανίας ο Νταβούτογλου ανακοίνωσε ότι το μεγαλύτερο μέρος των νέων εξοπλιστικών συμβάσεων, αξίας περίπου 4,5 δισεκ. δολαρίων, θα το αναλάβουν εγχώριες εταιρείες.

Η Άγκυρα κατά τα τελευταία χρόνια έχει δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας, υποστηρίζοντας σειρά έργων με ξένες εταιρείες που προβλέπουν μεταφορά τεχνογνωσίας και ανάθεση υπεργολαβιών σε εγχώριες επιχειρήσεις.

Ανάμεσα στα κρίσιμα έργα που ανατέθηκαν με αυτό το κριτήριο ήταν η παραγωγή του τουρκικού αντιαεροπορικού και αντιπυραυλικού συστήματος, που ανατέθηκε σε εταιρεία από την Κίνα, κι όχι σε διεκδικητές από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη, ακριβώς διότι η κινεζική εταιρεία δέχτηκε μεγάλο μέρος του έργου να γίνει σε συνεργασία με τουρκικές βιομηχανίες.

Ο τούρκος πρωθυπουργός επισήμανε ακόμα ότι οι τουρκικές εξαγωγές οπλισμού αυξήθηκαν κατά 35% το πρώτο δίμηνο του 2016 και επισήμανε ότι η Τουρκία έχει πραγματοποιήσει μεγάλη πρόοδο στην ανάπτυξη ένοπλου μη επανδρωμένου αεροσκάφους (drone).

Σχετικά άρθρα