Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος άρχισε υποχρεωτική στρατολόγηση στη Μοσούλη

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Μοσούλη, Νινευή, Τζιχαντιστές,

Το Ισλαμικό Κράτος συνέλαβε στη Μοσούλη 215 άνδρες, κάτοικους της πόλης, που αρνήθηκαν να γίνουν τζιχαντιστές και να πολεμήσουν ενάντια στον ιρακινό στρατό.

Ο εκπρόσωπος του Κουρδικού Δημοκρατικού Κόμματος, Σαΐντ Μαμουζίνι, δήλωσε ότι “το Ισλαμικό Κράτος συνέλαβε 215 κατοίκους της Μοσούλης επειδή αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στις μάχες ενάντια των ιρακινών δυνάμεων ασφαλείας και των Κούρδων Πεσμεργκά”.

Ο Μαμουζίνι πρόσθεσε: “Το Ισλαμικό Κράτος συνέλαβε πολίτες σε σημεία ελέγχου (μπλόκα) σε όλη την πόλη και η πλειονότητα των συλληφθέντων είναι νεαροί”.

Η εποχή των εθελοντών, που ξέφρενοι έτρεχαν να ενταχθούν στις ένοπλες τζιχαντιστικές συμμορίες, έχει περάσει.

Οι σφοδροί αμερικανικοί βομβαρδισμοί και οι νίκες των Κούρδων έχουν αποθαρρύνει πολλούς από το να ενταχθούν στο Ισλαμικό Κράτος, αφού ο θάνατος είναι σχεδόν βέβαιος, ενώ οι βαρβαρότητες που διαπράττει η οργάνωση έχουν “διαλύσει” τις ιδεολογικές αυταπάτες ενός “ιερού πολέμου”.

Το Ισλαμικό Κράτος, μην μπορώντας εδώ και καιρό να αναπληρώσει τις απώλειές του από εθελοντές, έχει αρχίσει τις υποχρεωτικές στρατολογήσεις. Μέρος αυτών είναι και τα παιδομαζώματα.

Δεν είναι τυχαίο που ολόκληρες ομάδες τζιχαντιστών στην πρώτη ευκαιρία λιποτακτούν και παραδίδονται στους αντιπάλους τους. Οι περισσότεροι είναι άνδρες που έχουν στρατολογηθεί ενάντια στη θέλησή τους.

Σχετικά άρθρα