Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος χάνει τον έλεγχο μέσα στη Μοσούλη – Αντιστασιακά χτυπήματα

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Μοσούλη, Τζιχαντιστές,

Μετά από μια σειρά επιθέσεις – σαμποτάζ που πραγματοποίησαν αντιστασιακές ομάδες αποτελούμενες από κατοίκους της Μοσούλης ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, η τρομοκρατική οργάνωση άρχισε να αντικαθιστά τους τοπικούς οπλαρχηγούς  και φρουρούς με ξένους, επειδή υποπτεύεται τους ντόπιους τζιχαντιστές για “προδοσία”.

Ο Σαΐντ Μουσλίμ, στέλεχος του Δημοκρατικού Κόμματος Κουρδιστάν από τη Μοσούλη, είπε στο BasNews ότι το Ισλαμικό Κράτος πρόσφατα αποφάσισε να αντικαταστήσει τους ντόπιους που έχει ορίσει για την ασφάλεια της οργάνωσης με ξένους τζιχαντιστές, επειδή το Ισλαμικό Κράτος υποψιάζεται ότι οι Ιρακινοί μέλη της οργάνωσης έχουν αποφασίσει να συνταχθούν με την πλευρά του ιρακινού στρατού και των κουρδικών δυνάμεων των Πεσμεργκά, όταν ξεκινήσουν την επίθεσή τους για να απελευθερώσουν την πόλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες μέσα από τη Μοσούλη, εντόπιοι αντιστασιακοί έχουν με επιτυχία πραγματοποιήσει 25 επιθέσεις ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος μέσα στην πόλη, σκοτώνοντας πολλά μέλη της οργάνωσης.

“Το Ισλαμικό Κράτος έχει χάσει εντελώς την εμπιστοσύνη του στους Ιρακινούς τζιχαντιστές και για αυτό όλοι οι άνδρες που φρουρούν διοικητήρια και επιτελικά κτίρια της οργάνωσης έχουν αντικατασταθεί με ξένους”, είπε πηγή μέσα από την πόλη σε ιρακινά Μέσα.

Η Μοσούλη, πρωτεύουσα της βορειοδυτικής επαρχίας Νινευή και δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Ιράκ με πληθυσμό 2.000.000 κατοίκους, καταλήφθηκε από το Ισλαμικό Κράτος τον Ιούνιο του 2014 αμαχητί.

Σύμφωνα με πληροφορίες από ιρακινά και κουρδικά Μέσα, η επιχείριση για την απελευθέρωση της πόλης από το Ισλαμικό Κράτος βρίσκεται στο τελικό στάδιο της προετοιμασίας της.

Καλά ενημερωμένες πηγές αναφέρουν ότι μια δύναμη από 30.000 στρατιώτες, Ιρακινούς Άραβες και Κούρδους Πεσμεργκά του Ιράκ, συγκεντρώνεται για την τελική επίθεση.

Σχετικά άρθρα