Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Oμολογία Μογκερίνι: Η Ε.Ε. δεν έχει πετύχει το στόχο της στη Συρία

Oμολογία Μογκερίνι: Η Ε.Ε. δεν έχει πετύχει το στόχο της στη Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Συρία, Φεντερίκα Μογκερίνι,

Στην τραγική – για τους εκατοντάδες ανθρώπους που υποφέρουν ή χάνουν τη ζωή τους – ομολογία ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει πετύχει το στόχο της στη Συρία, προχώρησε η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Διπλωματίας, Φεντερίκα Μογκερίνι, κατά την ομιλία της στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

«Να μετατρέψουμε την απελπισία σε ελπίδα, να κτίσουμε το μονοπάτι για την πολιτική αλλαγή στη Συρία και να δώσουμε στους Σύρους ένα μέλλον που να είναι δικό τους», δήλωσε αρχικά και συνέχισε: «η περιφερειακή κατάσταση έχει πολλές εντάσεις, κάθε μέρα έχουμε ανησυχητικά νέα. Ο ρόλος της ΕΕ είναι να προσπαθήσει να γεφυρώσει τα διάφορα συμφέροντα. Έχουμε πολλούς παίχτες μέσα και έξω από τη Συρία με εντελώς διαφορετικούς στόχους. Τα δικά μας ζωτικά συμφέροντα, τα πολιτικά και της ασφάλειας, είναι να βρούμε ένα κοινό τόπο σε όλα αυτά τα συμφέροντα. Να επιχειρήσουμε βήμα-βήμα, να διευρύνουμε αυτόν τον κοινό τόπο. Έτσι θα επιτραπεί στη διεθνή κοινότητα και στους περιφερειακούς παίκτες, να διευκολύνουν τους Σύρους στο να ζουν μαζί και να μην το καταστήσουν αδύνατο».

Σύμφωνα με την κυρία Μογκερίνι, είναι πιο σωστό «να μην μιλούμε για εκεχειρία, αλλά για ανακοπή εχθροπραξιών»: «Ακόμα γίνεται πόλεμος» υπογράμμισε, «και αυτό γιατί δεν έχουμε καταφέρει να προωθήσουμε όλα αυτά τα συμφέροντα προς τη σωστή κατεύθυνση», δήλωσε η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Διπλωματίας.

Σχετικά άρθρα