Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αμερικανική βόμβα εξολόθρευσε μανιακό βασανιστή της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος

Αμερικανική βόμβα εξολόθρευσε μανιακό βασανιστή της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αεροπορικές Επιδρομές, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Συρία, Τζιχαντιστές, Χασάκα,

Ο Διεθνής Συνασπισμός υπό τις ΗΠΑ εξαπέλυσε τη Δευτέρα νέες αεροπορικές επιδρομές σε στόχους της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη βορειοανατολική επαρχία Χασάκα της Συρίας, σκοτώνοντας αρκετούς τζιχαντιστές και καταστρέφοντας πολλά οχήματα της οργάνωσης.

Τα αμερικανικά μαχητικά χτύπησαν τις θέσεις των τζιχαντιστών στην πόλη Μαρκάντα στα νότια της επαρχίας Χασάκα.

“Τουλάχιστον 20 τζιχαντιστές μέλη του ISIS σκοτώθηκαν στις αεροπορικές επιδρομές, μεταξύ των οποίων και ο επιφανής τζιχαντιστής οπλαρχηγός Χουσάμ Αλ Σαλούφ (Hussam al Shallouf)”, δήλωσε στο ARA News ο τοπικός διαδικτυακός ακτιβιστής Σαλμάν Μαλά.

Η ίδια πηγή πρόσθεσε ότι και πέντε οχήματα της οργάνωσης καταστράφηκαν στις ίδιες αεροπορικές επιδρομές.

Ο Αλ Σαλούφ, Σύρος τζιχαντιστής, ήταν υπεύθυνος για βασανισμούς και αποκεφαλισμούς αντιτζιχαντιστών ακτιβιστών στη Μαρκάντα.

“Αυτός ο άνδρας βασάνισε και σκότωσε εκατοντάδες ανθρώπους που είχαν κατηγορηθεί ότι παραβίαζαν τους κανόνες της οργάνωσης στην πόλη”, είπε ένας κάτοικος και αυτόπτης μάρτυρας των εγκλημάτων στο ARA News.

Παράλληλα, οι μάχες μεταξύ των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) και των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος συνεχίζονται στα προάστια της Μαρκάντα.

Οι κουρδοαραβικές δυνάμεις υποστηρίζονται από την αμερικανική πολεμική αεροπορία στην επιχείρισή τους για την απελευθέρωση της πόλης.

Στη φωτογραφία, ο Χουσάμ Αλ Σαλούφ.

Σχετικά άρθρα