Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συνελήφθη άκρως επικίνδυνος αποκεφαλιστής του ISIS στον Λίβανο

Συνελήφθη άκρως επικίνδυνος αποκεφαλιστής του ISIS στον Λίβανο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Λίβανος, Τζιχαντιστές,

Η Γενική Ασφάλεια του Λιβάνου ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι συνέλαβε έναν τζιχαντιστή μέλος της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, ο οποίος ομολόγησε ότι ήταν εκείνος που αποκεφάλισε έναν αιχμάλωτο Λιβανέζο στρατιώτη το 2014.

Τον Αύγουστο του 2014, οι οργανώσεις Ισλαμικό Κράτος και Μέτωπο Αλ Νούσρα εισέβαλαν από κοινού στην πόλη Αρσάλ του Λιβάνου, η οποία βρίσκεται κοντά στα σύνορα με τη Συρία.

Μετά από μάχες μέσα στην πόλη που κράτησαν μια εβδομάδα, οι τρομοκράτες αποχώρησαν παίρνοντας μαζί τους αιχμαλώτους 30 άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας του Λιβάνου.

Από τους 30 στρατιώτες και αστυνομικούς που αιχμαλώτισαν οι τζιχαντιστές, τέσσερις εκτελέστηκαν.

Μετά από μακρές και δύσκολες διαπραγματεύσεις, τον Δεκέμβριο του 2015 το Μέτωπο Αλ Νούσρα (το παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία) αντάλλαξε τους 16 Λιβανέζους αιχμαλώτους που ακόμα κρατούσε με τζιχαντιστές που είχε φυλακισμένους η λιβανέζικη κυβέρνηση. Οι υπόλοιποι 9 αιχμάλωτοι βρίσκονται στα χέρια της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Ο τζιχαντιστής – αποκεφαλιστής που συνελήφθη έχει αρχικά S.J., οι Αρχές δεν έδωσαν το πλήρες όνομά του, είναι Σύρος υπήκοος και μέλος της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

“Μετά από ανάκριση, ομολόγησε ότι είναι μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος… και ότι είναι εκείνος που αποκεφάλισε τον στρατιώτη Αμπάς Μεντλέτζ (Abbas Medlej)”, ανέφεραν σε γραπτή τους δήλωση οι λιβανέζικες Αρχές.

soldier Ο στρατιώτης Αμπάς Μεντλέτζ που αποκεφαλίστηκε από το Ισλαμικό Κράτος. Ο δήμιός του συνελήφθη.

Ο Μεντλέτζ ήταν ο δεύτερος Λιβανέζος αιχμάλωτος που εκτελέστηκε μετά την αποχώρηση των τζιχαντιστών από την Αρσάλ.

Σύμφωνα με τη Γενική Ασφάλεια, ο τζιχαντιστής ομολόγησε ότι σκότωσε και έναν αστυνομικό κατά τη διάρκεια της επιδρομής τους στην Αρσάλ.

Ο συγκεκριμένος συνελήφθη ύστερα από παρακολούθηση των λιβανέζικων Αρχών που τον θεωρούσαν ύποπτο για οργάνωση απαγωγής Λιβανέζων στρατιωτών.

Ο Λίβανος έχει δεχθεί πολλές τρομοκρατικές επιθέσεις από τους τζιχαντιστές από τότε που ξέσπασε ο κακός χαμός στη Συρία το 2011.

Σχετικά άρθρα