Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Αλ Κάιντα απαγόρευσε διαδήλωση κατά του Άσαντ στην Ιντλίμπ (μπερδευτήκατε;)

Η Αλ Κάιντα απαγόρευσε διαδήλωση κατά του Άσαντ στην Ιντλίμπ (μπερδευτήκατε;)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλ Κάιντα, Αλ Νούσρα, Ιντλίμπ, Ισλαμιστές, Συρία, Τζαΐς Αλ Φάτεχ, Τζιχαντιστές,

Μια αντικυβερνητική διαδήλωση στην πόλη Ιντλίμπ στη βορειοδυτική Συρία, η οποία ελέγχεται από το Μέτωπο Αλ Νούσρα (το παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία) απαγορεύτηκε από τους τζιχαντιστές, οι οποίοι δεν δίστασαν να απειλήσουν τους διαδηλωτές ότι εάν δεν διαλυθούν θα τους πυροβολήσουν.

Μπερδευτήκατε; Να το πούμε ξανά. Διαδηλωτές που ήθελαν να διαδηλώσουν κατά του Μπασάρ Αλ Άσαντ, σε πόλη που “τυπικά” ελέγχεται από τους “αντάρτες” (δηλ. από τους τζιχαντιστές), απειλήθηκαν από τους “απελευθερωτές” τους, την Αλ Κάιντα, ότι θα τους πυροβολούσαν εάν διαδήλωναν.

Οι διοργανωτές είχαν καλέσει σε προσυγκέντρωση σε κεντρικό σημείο της Ιντλίμπ το απόγευμα της Δευτέρας, στις 03.00 ώρα Συρίας (ίδια ώρα με την Ελλάδα), σύμφωνα με τον τοπικό διαδικτυακό ακτιβιστή Ιμπραχίμ Αλ Ιντλίμπι.

Όταν ξεκίνησαν την πορεία τους από το σημείο προσυγκέντρωσης προς την κεντρική πλατεία της Ιντλίμπ, τα μέλη της Αλ Κάιντα παρατάχθηκαν μπροστά και τους διέταξαν να διαλυθούν.

“Οι μαχητές της Αλ Νούσρα βγήκαν μπροστά και άρχισαν να τσακώνονται με τους διαδηλωτές και να τους απειλούν με τα όπλα τους, λέγοντάς τους: Εάν δεν φύγετε από τους δρόμους θα αρχίσουμε να ρίχνουμε”, σύμφωνα με τον Ιντλίμπι.

Η πόλη της Ιντλίμπ καταλήφθηκε από την Αλ Κάιντα τον Μάρτιο του 2015. Στην κατάληψη της πόλης δεν ήταν μόνη της, είχε μαζί της -συμμάχους- τους “μετριοπαθείς” του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA), την Αχράρ Αλ Σαμ (επίσης παραμάγαζο της Αλ Κάιντα) και πολλές ακόμα μικρότερες ισλαμιστικές και τζιχαντιστικές οργανώσεις.

Όλοι αυτοί, πριν ένα χρόνο, είχαν σχηματίσει μια συμμαχία που την ονόμαζαν Στρατό της Κατάκτησης (Τζαΐς Αλ Φάτεχ) και υποστηρίζονταν ανοιχτά (σχεδόν επίσημα) από την Τουρκία στην επιχείριση κατάληψης της βορειοδυτικής Συρίας και μετατροπής της σε τουρκικό προτεκτοράτο.

Το TRIBUNE που παρακολουθούσε την επίθεση στη βορειοδυτική Συρία την Άνοιξη του 2015 είχε ενημερώσει το κοινό του, από την πρώτη στιγμή, ότι ο Στρατός της Κατάκτησης ήταν ο “φερετζές” της Αλ Κάιντα.

Τώρα που έχουν πέσει οι φερετζέδες και οι Ρώσοι σφυροκοπούν την Αλ Κάιντα, η τρομοκρατική οργάνωση δείχνει το πραγματικό της πρόσωπο ακόμα και στους αφελείς “επαναστάτες” της Συρίας, που κατέχονται από την Αλ Κάιντα και διοργανώνουν διαδηλώσεις κατά του Μπάσαρ Αλ Άσαντ.

Ο ακτιβιστής Ιντλίμπι είπε ότι μετά τη διάλυση της διαδήλωσης από την Αλ Κάιντα η ατμόσφαιρα στην πόλη είναι ηλεκτρισμένη.

“Ακτιβιστές”, είπε, “ήδη διοργανώνουν νέα διαδήλωση ενάντια στον οποιονδήποτε καταπιέζει τον λαό της Συρίας”.

Σχετικά άρθρα