Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η τουρκόφιλη Χαμάς αρνείται ότι ανατίναξε τον Αιγύπτιο γενικό εισαγγελέα

Η τουρκόφιλη Χαμάς αρνείται ότι ανατίναξε τον Αιγύπτιο γενικό εισαγγελέα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αδελφοί Μουσουλμάνοι - Μουσουλμανική Αδελφότητα, Αίγυπτος, Γάζα (Πόλη της Παλαιστίνης), Ισλαμιστές, Λωρίδα της Γάζας, Μαγκντί Άμπντελ Γκάφαρ, Παλαιστίνη, Παλαιστίνιοι, Σάμι Αμπού Ζούχρι, Τζιχαντιστές, Χαμάς,

Η παλαιστινιακή φιλότουρκη ισλαμιστική τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς, παρακλάδι της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, αρνήθηκε τις κατηγορίες της κυβέρνησης της Αιγύπτου, ότι συμμετείχε στη δολοφονία του γενικού εισαγγελέα Χισάμ Μπαρακάτ στις 29 Ιουνίου 2015 στο Κάιρο.

Η Χαμάς χαρακτήρισε τις κατηγορίες του υπουργού Εσωτερικών της Αιγύπτου, Μαγκντί Άμπντελ Γκάφαρ, ότι η Μουσουλμανική Αδελφότητα οργάνωσε τη δολοφονία του Γενικού Εισαγγελέα Χισάμ Μπαρακάτ με τη συνεργασία της παλαιστινιακής Χαμάς, ως “αβάσιμες”.

“Η Χαμάς καλεί όλα τα κόμματα στην Αίγυπτο να μην εμπλέκουν τις παλαιστινιακές φατρίες στις εσωτερικές τους διαφορές”, δήλωσε ο εκπρόσωπος της οργάνωσης Σάμι Αμπού Ζούχρι με δελτίο Τύπου την Κυριακή, προσθέτοντας ότι οι αιγυπτιακές κατηγορίες δεν εναρμονίζονται με τις προσπάθειες για τη βελτίωση των σχέσεων μεταξύ Χαμάς και αιγυπτιακής κυβέρνησης.

Τις κατηγορίες διέψευσε και η Μουσουλμανική Αδελφότητα, η οποία αναφέρει σε ανακοίνωσή της:

“Εσείς είστε [η αιγυπτιακή κυβέρνηση] η πραγματική συνωμοσία ενάντια στην Αίγυπτο. Εσείς είστε οι δολοφόνοι. Ψαχτείτε μεταξύ σας για τους δολοφόνους του εισαγγελέα, εσείς άπιστοι και φονιάδες”, δήλωσε ο εκπρόσωπος της τρομοκρατικής οργάνωσης Μοχάμεντ Μοντασέρ.

Την Κυριακή ο υπουργός Εσωτερικών της Αιγύπτου, Μαγκντί Άμπντελ Γκάφαρ, δήλωσε ότι η Μουσουλμανική Αδελφότητα οργάνωσε τη δολοφονία του Γενικού Εισαγγελέα Χισάμ Μπαρακάτ με τη συνεργασία της παλαιστινιακής Χαμάς, που είναι παρακλάδι της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.

Ο Αιγύπτιος Υπουργός συνέδεσε και την Τουρκία με το τρομοκρατικό χτύπημα.

«Μέλη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας που σχεδίασαν αυτή την επίθεση κρύβονται στην Τουρκία. Η τρομοκρατική επίθεση σχεδιάστηκε στη Γάζα όπου και εκπαιδεύτηκαν οι δράστες υπό την επίβλεψη μελών της Χαμάς. Στη συνέχεια οι δράστες στάλθηκαν στην Αίγυπτο από τα σύνορα», δήλωσε ο Μαγκντί Άμπντελ Γκάφαρ σε συνέντευξη Τύπου.

Ο Υπουργός είπε ακόμα ότι 14 από τους 48 υπόπτους, συνωμότες και δράστες, της επίθεσης ήδη κρατούνται.

Η Μουσουλμανική Αδελφότητα (ή αλλιώς Αδελφοί Μουσουλμάνοι) είναι διεθνής ισλαμιστική οργάνωση που επιδιώκει την αναβίωση του «χαλιφάτου» και την παγκόσμια κυριαρχία του Ισλάμ.

Μέλος της είναι και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς είναι το παλαιστινιακό παρακλάδι της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και σύμμαχοι του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σχετικά άρθρα