Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Αίγυπτος καταγγέλλει: Τρομοκράτες δολοφόνοι κρύβονται στην Τουρκία

Η Αίγυπτος καταγγέλλει: Τρομοκράτες δολοφόνοι κρύβονται στην Τουρκία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αδελφοί Μουσουλμάνοι - Μουσουλμανική Αδελφότητα, Αίγυπτος, Ισλαμιστές, Λωρίδα της Γάζας, Μαγκντί Άμπντελ Γκάφαρ, Παλαιστίνιοι, Τζιχαντιστές, Τουρκία, Χαμάς,

Ο υπουργός Εσωτερικών της Αιγύπτου, Μαγκντί Άμπντελ Γκάφαρ, δήλωσε την Κυριακή ότι η Μουσουλμανική Αδελφότητα οργάνωσε τη δολοφονία του Γενικού Εισαγγελέα Χισάμ Μπαρακάτ με τη συνεργασία της παλαιστινιακής Χαμάς, που είναι παρακλάδι της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.

Ο Αιγύπτιος Υπουργός συνέδεσε και την Τουρκία με το τρομοκρατικό χτύπημα.

Νωρίτερα την Κυριακή οι Αιγύπτιοι εισαγγελείς διέταξαν τη σύλληψη 6 υπόπτων που συνδέονται με τη δολοφονία του Μπαρακάτ, σε επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο στις 29 Ιουνίου 2015 στο Κάιρο.

“Μέλη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας που σχεδίασαν αυτή την επίθεση κρύβονται στην Τουρκία. Η τρομοκρατική επίθεση σχεδιάστηκε στη Γάζα όπου και εκπαιδεύτηκαν οι δράστες υπό την επίβλεψη μελών της Χαμάς. Στη συνέχεια οι δράστες στάλθηκαν στην Αίγυπτο από τα σύνορα”, δήλωσε ο Μαγκντί Άμπντελ Γκάφαρ σε συνέντευξη Τύπου.

Ο Υπουργός είπε ακόμα ότι 14 από τους 48 υπόπτους, συνωμότες και δράστες, της επίθεσης ήδη κρατούνται.

Η Μουσουλμανική Αδελφότητα (ή αλλιώς Αδελφοί Μουσουλμάνοι) είναι διεθνής ισλαμιστική οργάνωση που επιδιώκει την αναβίωση του “χαλιφάτου” και την παγκόσμια κυριαρχία του Ισλάμ.

Μέλος της είναι και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς είναι το παλαιστινιακό παρακλάδι της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και σύμμαχοι του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Διαβάστε εδώ για να έχετε πλήρη εικόνα: Στη γωνία Ερντογάν – Νταβούτογλου: Οι ΗΠΑ τους πάνε «δεμένους» για τρομοκρατία

Σχετικά άρθρα