Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αποτυχημένη επιδρομή από το Ισλαμικό Κράτος στην Κόμπανι

Αποτυχημένη επιδρομή από το Ισλαμικό Κράτος στην Κόμπανι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κόμπανι, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Συρία, Τζιχαντιστές,

Μάχη ξέσπασε το Σάββατο νότια της κουρδικής πόλης Κόμπανι στη Συρία μεταξύ Κούρδων ανταρτών του YPG και τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, όταν οι δεύτεροι καθώς προσπαθούσαν να εισέλθουν στην πόλη έγιναν αντιληπτοί.

Ο Νουραντίν Γκαμπάν, εκπρόσωπος του YPG στην Κόμπανι, είπε στο ARA News ότι οι κουρδικές δυνάμεις πρόλαβαν μια απόπειρα των τζιχαντιστών να επιτεθούν σε στόχους μέσα στην πόλη.

“Περισσότεροι από 20 τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος προσπάθησαν να διεισδύσουν στην Κόμπανι από τα νοτιοδυτικά προάστιά της. Δύο από αυτούς πιάστηκαν αιχμάλωτοι και στη συνέχεια ξέσπασε μάχη που κράτησε μέχρι τα μεσάνυχτα”, είπε ο Γκαμπάν.

Εκτός από τους δύο τζιχαντιστές που πιάστηκαν αιχμάλωτοι ακόμα τρεις τραυματίστηκαν πριν η ομάδα των τρομοκρατών αναγκαστεί να εγκαταλείψει την προσπάθειά της.

Την περασμένη εβδομάδα οι τζιχαντιστές επιτέθηκαν με παρόμοιο τρόπο στο χωριό Νασρίγια στην ύπαιθρο της Κόμπανι και σκότωσαν δέκα ανθρώπους, οι περισσότεροι πολίτες.

Στη συνέχεια ξέσπασε μάχη μεταξύ τζιχαντιστών και κουρδικών δυνάμεων, στην οποία σκοτώθηκαν τρεις τζιχαντιστές και ένας Κούρδους μαχητής τραυματίστηκε, πριν οι φανατικοί τραπούν σε φυγή.

Σχετικά άρθρα