Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ψευταράς Κουρτς: Μέρκελ και Τουσκ συμφωνούν με την πολιτική της Αυστρίας

Ψευταράς Κουρτς: Μέρκελ και Τουσκ συμφωνούν με την πολιτική της Αυστρίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άνγκελα Μέρκελ, Αυστρία, Γερμανία, Ευρωπαϊκή Ένωση, Λαθρομετανάστες, Μετανάστες, Ντόναλντ Τουσκ, Πρόσφυγες, Σεμπάστιαν Κουρτς,

Ψεύδεται ο 29χρονος υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς που για να δικαιολογήσει την αντιευρωπαϊκή και ακροδεξιά πολιτική του, διαστρευλώνει τα πάντα, μέχρι του σημείου να ερμηνεύει κατά το δοκούν τις δηλώσεις της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ και του προέδρου του του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

Ο Κουρτς δήλωσε στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων ενόψει του Συμβουλίου Κορυφής ότι χωρίς την διακοπή των μεταναστευτικών ροών προς τη δυτική Ευρώπη τα κράτη μέλη δεν πρόκειται να συμφωνήσουν σε μια πιο ισότιμη κατανομή των προσφύγων.

«Μεσοπρόθεσμα ενδέχεται χώρες που τώρα τάσσονται κατά μιας τέτοιας ανακατανομής να είναι προς τούτο πρόθυμες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αυστριακός υπουργός. «Ωστόσο όσο εξακολουθεί να υφίσταται μια τόσο υψηλή προσφυγική ροή και όσο τα κράτη γνωρίζουν ότι εξαιτίας μιας τέτοιας πολιτικής (που ευνοεί τις μεταναστευτικές ροές) θα συνεχίσουν να έρχονται ολοένα περισσότεροι άνθρωποι στην ΕΕ, η ανακατανομή θα είναι μη ρεαλιστική».

Οι νέες δηλώσεις Κουρτς, μόλις δύο μέρες πριν την κρίσιμη σύνοδο, έρχονται να συμπληρώσουν την σκληρή γραμμή που τηρεί η Αυστρία το τελευταίο διάστημα αναφορικά με την αντιμετώπιση του προσφυγικού. Μάλιστα ο ίδιος ο Κουρτς εκτιμά ότι οι πρόσφατες δηλώσεις Μέρκελ και Τουσκ για τους πρόσφυγες μοιάζουν σαν επιβεβαίωση της πολιτικής που ακολουθεί η Αυστρία από κοινού με άλλες βαλκανικές χώρες.

Σχετικά άρθρα