Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος εξαπέλυσε επιθέσεις αυτοκτονίας κατά των Πεσμεργκά

Το Ισλαμικό Κράτος εξαπέλυσε επιθέσεις αυτοκτονίας κατά των Πεσμεργκά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Επίθεση Αυτοκτονίας, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Νινευή, Πεσμεργκά, Τζιχαντιστές,

Οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος εξαπέλυσαν την Παρασκευή μια σειρά βομβιστικών επιθέσεων αυτοκτονίας στις θέσεις των Κούρδων Πεσμεργκά κοντά στην πόλη της Μοσούλης, πρωτεύουσας της βορειοδυτικής επαρχίας Νινευή.

Από τις επιθέσεις στρατιώτες των Πεσμεργκά τραυματίστηκαν.

“Οι τζιχαντιστές πραγματοποίησαν τέσσερις επιθέσεις αυτοκτονίας κοντά στο αρχηγείο των Πεσμεργκά στην Ασκί, κοντά στη Μοσούλη”, δήλωσε ο εκπρόσωπος των Πεσμεργκά Τζαμπάρ Ντεργουάλι στο ARA News, προσθέτοντας ότι 5 Κούρδοι στρατιώτες τραυματίστηκαν από τις επιθέσεις.

“Η εξτρεμιστική οργάνωση προσπαθεί να ισοφαρίσει τις πρόσφατες απώλειές της στη Νινευή και σε άλλες περιοχές του βόρειου Ιράκ πραγματοποιώντας επιθέσεις αυτοκτονίας”, είπε ο Ντεργουάλι.

Ο Κούρδος αξιωματούχος σημείωσε ότι οι Πεσμεργκά έχουν στήσει νέα σημεία ελέγχου έξω από την Ασκί και σε άλλες απελευθερωμένες από το Ισλαμικό Κράτος περιοχές κοντά στα σύνορα της κουρδικής επικράτειας “για να παρακολουθούν κάθε ύποπτη κίνηση των τρομοκρατών ώστε να μπορούν να αποτρέψουν χτυπήματα σε στόχους”.

Οι επιθέσεις αυτές έγιναν μόλις δύο ημέρες μετά τις επιθέσεις αυτοκτονίας των τζιχαντιστών που χτύπησαν αρχηγείο των Πεσμεργκά κοντά στη Μακχμούρ σκοτώνοντας αρκετούς Κούρδους στρατιώτες.

Μιλώντας στο ARA News ο Κούρδος αντισυνταγματάρχης των Πεσμεργκά Ταλάτ Σαλέχ Ζαράρι, δήλωσε ότι οι πρόσφατες νίκες στην επαρχία της Νινευή αντικατοπτρίζουν τη σταδιακή κατάρρευση της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

“Υπό τα βαριά χτυπήματα των Πεσμεργκά, το Ισλαμικό Κράτος αποδυναμώνεται μέρα με τη μέρα. Με τη συνεχή προώθηση των δυνάμεών μας και των συμμαχικών δυνάμεων στο βόρειο Ιράκ, το Ισλαμικό Κράτος φαίνεται ότι δεν θα μπορεί να αντιστέκεται για πολύ ακόμα”, είπε.

Σχετικά άρθρα