Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μας κοντράρουν οι Τούρκοι: Θέλουν και αυτοί το Νόμπελ Ειρήνης για τους πρόσφυγες

Μας κοντράρουν οι Τούρκοι: Θέλουν και αυτοί το Νόμπελ Ειρήνης για τους πρόσφυγες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βραβείο Νόμπελ, Λέσβος, Πρόσφυγες, Τουρκία,

Όχι δεν θα μας κόντραραν οι Τούρκοι. Ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος AKP Αϊχάν Σεφέρ Ουστίν πρότεινε την πόλη Κιλίς στα τουρκοσυριακά σύνορα για το Νόμπελ Ειρήνης, που ως γνωστόν διεκδικούν οι κάτοικοι της Λέσβου για την συνεισφορά τους στους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

Ο Τούρκος βουλευτής υποστηρίζει ότι : «Το Κιλίς είναι μια πόλη των καλών πράξεων, μια πόλη της ειρήνης και της αδελφοσύνης. Ευχόμαστε αυτές οι αρετές να ανταμειφθούν με ένα Νόμπελ Ειρήνης».

Οι κάτοικοι της πόλης ισχυρίζονται ότι έχουν το δικαίωμα για ένα Νόμπελ, καθώς μοιράζονται ότι έχουν με τους Σύρους.

Η αλήθεια, όμως, δεν είναι μόνο αυτή. Στην πόλη τα ενοίκια έχουν τετραπλασιαστεί, ενώ πολλές οικογένειες προσφύγων αν και παραμένουν στο Κιλίς δεν έχουν εγκαταλείψει το όνειρο να πάνε στην κεντρική Ευρώπη.

Ο δήμαρχος της πόλης Χασά Καράν ζητά άμεσα τη βοήθεια της ΕΕ για να τα βγάλει πέρα η πόλη: «Δεν θέλουμε να διώξουμε τους πρόσφυγες από εδώ. Αλλά η Ευρώπη θα πρέπει σοβαρά να μας βοηθήσει. Εάν δεν έχουμε βοήθεια δεν μπορούμε να τους κρατήσουμε με τη βία και τότε δεν θα βοηθούσε ούτε ένας φράχτης». Ο δήμαρχος ζητά χρήματα για νέες κατοικίες, νοσοκομεία και σχολεία, για να μπορέσει η συνύπαρξη να παραμείνει ειρηνική, όπως υποστηρίζει.

Σχετικά άρθρα