Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εμπόλεμη ζώνη ολόκληρη η Τουρκία με “κλινικά νεκρό” τον τουρισμό της

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βομβιστική Επίθεση, Κωνσταντινούπολη, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρισμός, Τουρκία, Τρομοκρατία,

Έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου και επίθεση με ρουκέτες συντάραξε την Παρασκευή τη νοτιοανατολική Τουρκία, μία ημέρα μετά την επίθεση σε αστυνομικό τμήμα από δύο γυναίκες σε προάστιο της Κωνσταντινούπολης.

Δύο αστυνομικοί έπεσαν νεκροί και τουλάχιστον 35 άνθρωποι τραυματίστηκαν στην επαρχία Mardin .

Σύμφωνα με το Reuters, που επικαλείται πληροφορίες από τις πηγές ασφαλείας, η επίθεση αποδίδεται σε Κούρδους μαχητές του ΡΚΚ και σημειώθηκε στην πόλη Nusaybin κοντά στα σύνορα με τη Συρία.

Η Τουρκία πλέον αντιμετωπίζει ανοιχτά την οικονομική καταστροφή καθώς μπαίνουμε σταδιακά στην τουριστική περίοδο και όλα δείχνουν πως θα υποστεί βαρύτατο πλήγμα λόγω της πολιτικής του Ερντογάν και των “οθωμανικών” βλέψεων του.

Οι κρατήσεις των Γερμανών ταξιδιωτών για θερινές διακοπές στην Αίγυπτο, την Τυνησία και την Τουρκία έχουν μειωθεί κατά 40% συγκριτικά με πέρυσι, αντανακλώντας τις ανησυχίες των τουριστών για την ασφάλεια, ανακοίνωσε την Πέμπτη ο γερμανικός ταξιδιωτικός σύνδεσμος DRV.

Οι κρατήσεις για την Ελλάδα συνεχίζουν να είναι σε καλά επίπεδα, παρά την άφιξη εκατοντάδων χιλιάδων μεταναστών. «Φυσικά υπάρχουν κάποια νησιά που έχουν επηρεαστεί ιδιαίτερα, όπως η Λέσβος και η Κως. Αλλά συνολικά βλέπουμε μια αξιοπρεπή ανάπτυξη στην Ελλάδα», δήλωσε ο πρόεδρος του DRV Νόρμπερτ Φίμπιγκ σε δημοσιογράφους.

Προορισμοί που ήταν κάποτε δημοφιλείς, όπως η Αίγυπτος και η Τυνησία, έχουν υποστεί μια σειρά επιθέσεων, αναγκάζοντας εταιρίες ταξιδίων όπως η TUI και η Thomas Cook να αναζητήσουν εναλλακτικούς προορισμούς.

«Συνολικά, οι κρατήσεις αυτή τη στιγμή καταγράφουν μονοψήφιο ποσοστό μείωσης και αυτή η πτώση οφείλεται στο γεγονός ότι έχουμε κρατήσεις σε αυτές τις αγορές που δεν είναι ικανοποιητικές», δήλωσε ο Φίμπιγκ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι κρατήσεις για θερινές διακοπές στην Τουρκία έχουν μειωθεί κατά 40% σε ετήσια βάση.

Σχετικά άρθρα