Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ερντογάν συγκεντρώνει στρατό στα σύνορα με τη Συρία

Ο Ερντογάν συγκεντρώνει στρατό στα σύνορα με τη Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλ Κάιντα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμικό Κράτος, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Συρία, Τουρκία,

Η Τουρκία και η Σαουδική Αραβία συμφώνησαν στην εκεχειρία στη Συρία όχι γιατί πιστεύουν σε αυτή αλλά γιατί επιθυμούν να κερδίσουν χρόνο, είπε ο ειδικός σε θέματα διεθνούς ασφάλειας και πολιτικός αναλυτής Σαΐτ Γιλμάζ στο Sputnik.

“Δεν υπάρχει λεπτομερές σχέδιο για την επίλυση της συριακής κρίσης. Για αυτό τον λόγο η διατήρηση της εκεχειρίας είναι αδύνατη”, πρόσθεσε.

Η εκεχειρία μεταξύ της κυβέρνησης της Συρίας και των “μετριοπαθών” ισλαμιστών κηρύχτηκε τα μεσάνυχτα της Παρασκευής προς Σάββατο. Από την εκεχειρία εξαιρούνται το Ισλαμικό Κράτος και το Μέτωπο Αλ Νούσρα, που είναι το παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία.

Τη Δευτέρα ο Ρώσος στρατηγός Σεργκέι Κουραλένκο προειδοποίησε ότι η Τουρκία συγκεντρώνει στρατεύματα στα σύνορά της με τη Συρία. Αυτό έχει θέσει σε επιφυλακή τους Ρώσους, οι οποίοι υποψιάζονται ότι ο Ερντογάν σχεδιάζει κάποια προβοκάτσια για να βρει αφορμή να εισέλθει στο έδαφος της Συρίας.

Ο Σαΐτ Γιλμάζ πρόσθεσε ότι η Ουάσιγκτον πρέπει να υποστηρίξει την παραμονή του Άσαντ στη διακυβέρνηση της χώρας ώστε να βρεθούν με εκείνον οι λύσεις της κρίσης που ταλανίζει τη χώρα.

“Η Συρία δεν ήταν ποτέ προτεραιότητα για τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η αμερικανική στρατηγική ήταν επικεντρωμένη στο Ιράκ, το οποίο είναι στο χείλος της κατάρρευσης. Τελικά, η Ουάσιγκτον επιθυμεί να δημιουργήσει έναν κουρδικό ενεργειακό διάδρομο, να ελέγχει την περιφερειακή ισορροπία δυνάμεων και να ισχυροποιήσει τη θέση της” στη Μέση Ανατολή, όπως παρατήρησε.

Σχετικά άρθρα