Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Telepolis: Αναμένονται προβοκάτσιες Ερντογάν κατά της εκεχειρίας στη Συρία

Telepolis: Αναμένονται προβοκάτσιες Ερντογάν κατά της εκεχειρίας στη Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ισλαμιστές, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Συρία, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και οι υποστηριζόμενες από την Τουρκία τζιχαντιστικές οργανώσεις “λίγο τους ενδιαφέρει να διατηρηθεί η εκεχειρία” στη Συρία και επιθυμούν οι μάχες να συνεχιστούν παρά το γεγονός ότι οι Σύροι “είναι κουρασμένοι από τον πόλεμο”, γράφει το γερμανικό περιοδικό Telepolis.

Η τουρκική κυβέρνηση και οι τζιχαντιστές, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, “βλέπουν τους εαυτούς τους ως θύματα και χαμένους του συριακού πολέμου. Για αυτό τον λόγο θα καταφύγουν σε προβοκάτσιες μέχρι η εκεχειρία να καταρρεύσει”.

Πράγματι, συνεχίζει το δημοσίευμα, ο Ερντογάν και οι τζιχαντιστικές οργανώσεις που έλαβαν χρήματα, όπλα και εφόδια από την Τουρκία δεν μπορούν πλέον να παίξουν ηγετικό ρόλο στα πολιτικά πράγματα της Συρίας από την στιγμή που επενέβη στρατιωτικά στη χώρα και η Ρωσία.

Απόδειξη ότι Τούρκοι και τουρκόφιλοι χάνουν τον πόλεμο και τις τελευταίες ημέρες, πριν την κήρυξη της εκεχειρίας το Σάββατο, οι κυβερνητικές δυνάμεις προωθούνταν νικηφόρα σε όλα τα μέτωπα.

Οι τζιχαντιστές, γράφει το Telepolis, θα συνεχίσουν να πολεμούν μέχρι να εκδιώξουν από τη Συρία όσους εκείνοι θεωρούν “άπιστους” με τη βοήθεια του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του βασιλιά Σαλμάν της Σαουδική Αραβίας.

“Ο Τούρκος Πρόεδρος κατά τα φαινόμενα αδυνατεί να κατανοήσει ότι η ειρήνη στη Συρία είναι προς όφελος και του λαού της Τουρκίας”, επισημαίνει το ίδιο δημοσίευμα.

Αντιθέτως, ο Ερντογάν θεωρεί ότι η άμεση ή έμμεση εμπλοκή της Τουρκίας στον πόλεμο στη Συρία είναι ο μόνος τρόπος για να παίξει ένα καθοριστικό ρόλο μετά το τέλος του πολέμου. Αυτός είναι και ο λόγος που τρώγεται να εισβάλει στη Συρία εδώ και δύο χρόνια, αν και οι Αμερικανοί δεν τον αφήνουν να το κάνει.

Ωστόσο, μέχρι να βρει την ευκαιρία του να περάσει τα σύνορα, εάν τη βρει, η Τουρκία θα συνεχίσει να εξοπλίζει τους τζιχαντιστές.

Σχετικά άρθρα