Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τζιχαντίστρια 12 ετών εκτέλεσε πέντε γυναίκες στη Νινευή του Ιράκ

Τζιχαντίστρια 12 ετών εκτέλεσε πέντε γυναίκες στη Νινευή του Ιράκ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Νινευή, Τζιχαντιστές,

Μέχρι πρότινος το ρόλο του εκτελεστή αναλάμβαναν ενήλικες ή αγόρια, ακόμα και ηλικίας μόλις τεσσάρων ετών, όμως, το Ισλαμικό Κράτος για πρώτη φορά φέρεται να χρησιμοποίησε ένα μικρό κορίτσι για να θανατώσει ομάδα πέντε γυναικών.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι τζιχαντιστές υποχρέωσαν ένα 12χρονο κορίτσι να σκοτώσει πέντε γυναίκες, εκ των οποίων και μία γιατρό, στη Νινευή του Ιράκ.

«Ένα 12χρονο κορίτσι που ανήκει στο Ισλαμικό Κράτος εκτέλεσε πέντε γυναίκες, συμπεριλαμβανομένης και μίας γιατρού, η οποία αρνήθηκε να περιθάλψει μέλη στο Ισλαμικό Κράτος που είχαν τραυματιστεί σε βομβαρδισμό. Η εκτέλεση αυτή εκτιμάται πως είναι η πρώτη που πραγματοποιήθηκε από ένα μικρό κορίτσι», δήλωσε πηγή στο δίκτυο Alsumaria.

Προς το παρόν δεν έχει κυκλοφορήσει οπτικό υλικό από την εκτέλεση, παρότι οι τζιχαντιστές φροντίζουν στο πλαίσιο της προπαγάνδας να αναρτούν βίντεο από τις θηριωδίες τους.

Συνήθως στα πλάνα που διοχετεύουν, συμμετέχουν ενήλικες, αλλά τους τελευταίους μήνες πρωταγωνιστούν και παιδιά που σαν επαγγελματίες δολοφόνοι εκτελούν με μία σφαίρα στο κεφάλι τα θύματά τους.

Εντούτοις, όπως επισημαίνουν ειδικοί, παρότι το Κοράνι απαγορεύει στις γυναίκες να εμπλέκονται σε συρράξεις, το Ισλαμικό Κράτος τις χρησιμοποιεί κατά καιρούς κυρίως σαν καμικάζι αυτοκτονίας.

Ο επικεφαλής του στρατιωτικού συμβουλίου της πόλης Σαμπράθα της Λιβύης, Ταχέρ αλ-Γκαράμπλι, μιλώντας στους Times εξήγησε: «Αρκετές μαχήτριες σκοτώθηκαν αυτή την εβδομάδα πολεμώντας δίπλα σε άνδρες. Μία από αυτές προσπάθησαν να ανατιναχθούν, φορώντας γιλέκο με εκρηκτικά».

Σχετικά άρθρα