Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τηλεδιάσκεψη Ευρωπαίων – Ρωσίας για την εκεχειρία στη Συρία

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, Ισλαμιστές, Ρωσία, Συρία, Τζιχαντιστές,

Τετραμερής τηλεδιάσκεψη κορυφής μεταξύ των ηγετών της Βρετανίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Ρωσίας θα λάβει χώρα την Παρασκευή, με αντικείμενο την κατάπαυση του πυρός στη Συρία, όπως ανακοίνωσε η Ντάουνινγκ Στριτ.

«Αύριο είναι μία ευκαιρία για τους ηγέτες του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γαλλίας, της Γερμανίας να ενωθούν […] και να ξεκαθαρίσουν στον πρόεδρο Πούτιν ότι χρειαζόμαστε να κρατήσει, να είναι μία [εκεχειρία] με διάρκεια και να ανοίξει το δρόμο για μία πραγματική πολιτική μετάβαση», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον.

Παρά τις δυσκολίες, η κατάπαυση του πυρός στη Συρία παραμένει σταθερά σε ισχύ από τα μεσάνυχτα μεταξύ Παρασκευής και Σαββάτου, και αποτελεί τη μεγαλύτερη έως τώρα ελπίδα για να δρομολογηθεί ο τερματισμός των εχθροπραξιών μετά από έξι χρόνια αιματοχυσίας.

Ωστόσο, η συριακή αντιπολίτευση έχει κάνει αρκετά παράπονα για παραβίαση της εκεχειρίας από την πλευρά της ρωσικής αεροπορίας και του συριακού καθεστώτος.

ΗΠΑ και Ρωσία έχουν συμφωνήσει να μην αντιπαρατίθενται δημόσια για καταγγελίες περί παραβιάσεων και στήνουν έναν μηχανισμό αξιολόγησης όλων των καταγγελιών.

Σχετικά άρθρα