Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συντονισμένοι εκβιασμοί κατά των Βρετανών για να μη βγουν από την ΕΕ

Συντονισμένοι εκβιασμοί κατά των Βρετανών για να μη βγουν από την ΕΕ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για BBC, BMW, Reuters, Βρετανία, Βρυξέλλες, Γαλλία, Γερμανία, Ευρωπαϊκή Ένωση, Λαθρομετανάστες, Μετανάστες, Συνθήκη Σένγκεν,

Μετά την απειλή από τη Γαλλία προς τη Βρετανία πως θα βρεθεί αντιμέτωπη με “τσουνάμι” μεταναστών αν βγει από την ΕΕ, τις δημοσκοπήσεις που προβλέπουν το “τέλος του κόσμου” και τις “έγκυρες προβλέψεις αναλυτών” τώρα τη σκυτάλη παίρνουν οι εταιρείες…

Η γερμανική BMW προειδοποίησε σε επιστολή της τους Βρετανούς εργαζομένους στη μονάδα της Rolls Royce για τους κινδύνους που θα αντιμετωπίσει η εταιρία εάν οι Βρετανοί ψηφίσουν υπέρ της εξόδου της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο δημοψήφισμα του Ιουνίου, ανέφερε σήμερα το BBC.

Στην επιστολή της, η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία παρουσιάζει τα όσα θεωρεί η ίδια ως πλεονεκτήματα από την παραμονή της χώρας στην ΕΕ και τα προβλήματα στην περίπτωση ενός Brexit.

«Η απόφαση για την παραμονή ή μη στην ΕΕ εναπόκειται στους Βρετανούς ψηφοφόρους τον Ιούνιο», ανέφερε η επιστολή. «Ωστόσο, ως εταιρία που ανήκει εξολοκλήρου στον όμιλο BMW, είναι σημαντικό για όλους του εργαζομένους της Rolls Royce Motor Cars να κατανοήσουν την άποψη της μητρικής εταιρίας».

Η εταιρία είπε ότι δεν είναι σαφές εάν θα δοθεί σε μια ανεξάρτητη Βρετανία μια συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με την ΕΕ, κάτι που σημαίνει ότι θα μπορούσαν να επιβληθούν δασμοί οδηγώντας σε αύξηση του κόστους και των τιμών. Είπε ακόμα ότι η ελεύθερη διακίνηση ανθρώπων μεταξύ της Βρετανίας και της ΕΕ είχε οδηγήσει σε ταχύτερη μεταφορά γνώσης μεταξύ της Rolls και της BMW, βοηθώντας να βελτιωθεί το επίπεδο δεξιοτήτων του βρετανικού εργατικού δυναμικού.

Σχετικά άρθρα