Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος μετέφερε αιχμαλώτους από τη Μοσούλη στη Ράκα

Το Ισλαμικό Κράτος μετέφερε αιχμαλώτους από τη Μοσούλη στη Ράκα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Μοσούλη, Ράκα, Συρία, Τζιχαντιστές,

Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος μετέφερε την Τετάρτη δεκάδες αιχμαλώτους της από τη Μοσούλη του Ιράκ στη Ράκα της κεντρικής Συρίας.

Οι τζιχαντιστές εκκένωσαν την κεντρική φυλακή της Μοσούλης και μετέφεραν τους κρατούμενους τους στη ντε φάκτο πρωτεύουσα της οργάνωσής τους, στη Ράκα.

“Πέντε οχήματα που μετέφεραν περισσότερους από 40 κρατούμενους στάλθηκαν την Τετάρτη στη συριακή επικράτεια, με κατεύθυνση τη Ράκα”, είπε ο διαδικτυακός ακτιβιστής Αμπντουλάχ Αλ Μάλα μιλώντας στο ARA News.

“Οι περισσότεροι από αυτούς τους κρατούμενους που μεταφέρθηκαν στη Ράκα είναι πρώην Ιρακινοί αξιωματικοί που πιάστηκαν αιχμάλωτοι μετά την κατάληψη της Μοσούλης τον Ιούνιο του 2014”.

Οι τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος εκτέλεσαν δεκάδες κρατούμενους στην αυλή της φυλακής. Όσους δεν σκότωσαν τους μετέφεραν στη Ράκα.

“Η ηγεσία της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος και τα μέλη του δικαστηρίου της Σαρία αποφάσισαν να κρατήσουν ζωντανούς μόνο εκείνους που μπορούν να διαπραγματευτούν με τις οικογένειες και τις φυλές τους για να τους απελευθερώσουν για λύτρα”, είπε ο Αλ Μάλα.

Τα πτώματα των εκτελεσθέντων φυλακισμένων ρίχτηκαν στον ποταμό Τίγρη.

Σχετικά άρθρα