Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αυτή είναι η Ρόουζ που θερίζει τζιχαντιστές με το οπλοπολυβόλο της (βίντεο)

Αυτή είναι η Ρόουζ που θερίζει τζιχαντιστές με το οπλοπολυβόλο της (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλ Κάιντα, Αλ Νούσρα, Βίντεο, Ισλαμιστές, Στρατιωτίνες, Συρία, Τζιχαντιστές, Χαλέπι,

Μια άφοβη πρώην θηριοδαμαστής από τη Συρία, η Ρόουζ, υπηρετεί στον κυβερνητικό στρατό και θερίζει τους τζιχαντιστές με το οπλοπολυβόλο της.

Η Ρόουζ είναι η μοναδική γυναίκα στρατιώτης που μάχεται ενάντια στους τζιχαντιστές μέσα στην παλιά πόλη του Χαλεπιού. Είναι γνωστή σε εχθρούς και φίλους ως μια εξαιρετική μαχήτρια.

Απέναντί της η Ρόουζ έχει τους τζιχαντιστές του Μετώπου Αλ Νούσρα, το παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία, οι οποίοι -όπως όλοι οι τζιχαντιστές- είναι… φημισμένοι για το πώς φέρονται στις γυναίκες, αλλά η Ρόουζ δεν τους φοβάται.

Γνωστή με το ψευδώνυμο Αμπού Τζαφέρ στο πεδίο της μάχης, η Ρόουζ δεν “μασάει” από τους τζιχαντιστές που την απειλούν.

“Μου φωνάζουν, Αμπού Τζαφέρ ερχόμαστε για εσένα, δεν θα σε σκοτώσουμε, έχουμε άλλα σχέδια για πάρτη σου. Και τους απαντώ, βάλτε τα δυνατά σας”.

“Ανάλογα με τη μάχη επιλέγω ποιο όπλο θα χρησιμοποιήσω, ένα οπλοπολυβόλο, BKC, Dhushka, όλα τα όπλα τα χειρίζομαι. Τα χρησιμοποιώ για να καλύπτω τους συμπολεμιστές μου όταν επιτίθενται”.

Η θηριοδαμαστής εκτός από λιοντάρια εκπαίδευε και ύαινες. Εργαζόταν σε ζωολογικό κήπο μέχρι που ξέσπασε ο πόλεμος στη Συρία το 2011.

“Όταν ξέσπασε η κρίση και έφυγα από τον ζωολογικό κήπο, αποφάσισα να υπηρετήσω την πατρίδα μου εδώ ώστε να μπορέσω μια ημέρα να επιστρέψω στον ζωολογικό και να συνεχίσω τη δουλειά μου. Περίμενα ότι ο πόλεμος θα κρατούσε ένα ή δύο χρόνια, αλλά ακόμα είμαστε εδώ, στις θέσεις μας”.

“Ήμουν πολύ δεμένη με τα ζώα που μεγάλωσα, τα αγαπούσα. Τώρα βρίσκονται σε μια περιοχή που ελέγχει η αντιπολίτευση, είναι μεγάλη θυσία για εμένα να είμαι μακριά τους”.

Πολλές γυναίκες κατατάχθηκαν στον συριακό στρατό ώστε να εκδικηθούν τους πατεράδες, συζύγους, γιους και αδελφούς τους που έπεσαν στη μάχη, αλλά η Ρόουζ κατατάχθηκε για να υπερασπιστεί την πατρίδα της από τους τζιχαντιστές.

“Ο λόγος που με έφερε εδώ είναι η πατρίδα, η αγάπη για την πατρίδα, η αγάπη για την οικογένεια, η αγάπη για τους ανθρώπους, η αγάπη για την ειρήνη, η αγάπη για την ασφαλή ζωή που είχαμε”.

Η Ρόουζ έχει κερδίσει τον σεβασμό των συμπολεμιστών της.

Ο διοικητής της, συνταγματάρχης Ιγιάντ, δήλωσε: “Όταν η Ρόουζ πρωτοήρθε εδώ όλοι οι στρατιώτες στον τομέα της ήταν αμήχανοι με το να έχουν ένα κορίτσι ανάμεσά τους, αλλά λίγες ημέρες μετά απέδειξε ότι ήταν σαν και αυτούς ή ακόμα καλύτερη όταν είχε να κάνει με τις ένοπλες ομάδες”.

“Την πρώτη ημέρα που εντάχθηκε στις ένοπλες δυνάμεις μας ο κύριος στόχος της ήταν να πολεμήσει μέχρι την τελευταία ρανίδα του αίματός της. Ήταν αποφασισμένη να μην την αιχμαλωτίσουν ή να είναι βάρος ανάμεσά μας. Είχε αποφασίσει να μαρτυρήσει πριν την πιάσουν”.

Δείτε το βίντεο με το σχετικό ρεπορτάζ από το Russia Today:

Σχετικά άρθρα