Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Πεσμεργκά σκότωσαν 500 τζιχαντιστές στη Μακχμούρ

Οι Πεσμεργκά σκότωσαν 500 τζιχαντιστές στη Μακχμούρ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Μοσούλη, Νινευή, Πεσμεργκά, Τζιχαντιστές,

Κούρδος διοικητής των Πεσμεργκά δήλωσε ότι οι κουρδικές δυνάμεις του Ιράκ έχουν απελευθερώσει σχεδόν όλα τα κουρδικά εδάφη από το Ισλαμικό Κράτος στην περιοχή της Μακχμούρ, νοτιοδυτικά της κουρδικής πρωτεύουσας Ερμπίλ.

Ο Νατζάτ Αλί, διοικητής των Πεσμεργκά στην πρώτη γραμμή στο Μακχμούρ, δήλωσε στο BasNews ότι εκτός από μερικά κουρδικά χωριά, η υπόλοιπη περιοχή της Μακχμούρ είναι υπό τον πλήρη έλεγχο των κουρδικών δυνάμεων των Πεσμεργκά.

Από την αρχή του πολέμου, στο συγκεκριμένο μέτωπο, έχουν σκοτωθεί σχεδόν 500 τζιχαντιστές μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, ενώ η οργάνωση εγκατέλειψε 200 σορούς μελών της στα πεδία των μαχών, που περιήλθαν στους Κούρδους.

Οι περισσότεροι νεκροί τζιχαντιστές ήταν ηλικίας από 12 έως και 30 ετών, μια ακόμη απόδειξη ότι το Ισλαμικό Κράτος στέλνει παιδιά στρατιώτες στην πρώτη γραμμή.

Στις ίδιες μάχες οι Κούρδοι πήραν λάφυρα μεγάλο αριθμό βαρέων όπλων, πυρομαχικών και οπλισμένων οχημάτων. Τα όπλα αυτά ήταν του ιρακινού στρατού και όταν υποχώρησε τα πήρε το Ισλαμικό Κράτος και εξοπλίστηκε.

Ο Νατζάτ Αλί αποκάλυψε ακόμα ότι πολλοί κάτοικοι της κατεχόμενης από το Ισλαμικό Κράτος Μοσούλης, με κίνδυνο των ζωών τους, εγκαταλείπουν την πόλη και αναζητούν καταφύγιο στα κουρδικά εδάφη. “Όσοι όμως πιάνονται στην προσπάθειά τους να αποδράσουν, κατευθείαν εκτελούνται από το Ισλαμικό Κράτος”, συμπλήρωσε ο ίδιος.

“Όσοι καταφέρνουν και φτάνουν στις κουρδικές περιοχές υποχρεωτικά περνάνε από ανάκριση για να διαπιστωθεί εάν είναι όντως πρόσφυγες και δεν είχαν καμία σχέση με το Ισλαμικό Κράτος”.

Ο ίδιος επίσης εξέφρασε το παράπονό του ότι δεν έχουν εξοπλιστεί από τον Διεθνή Συνασπισμό με όπλα και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να χάνονται κουρδικές ζωές στις μάχες.

Σχετικά άρθρα