Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Κύπρος ευθυγραμμισμένη με την Ενεργειακή Στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Η Κύπρος ευθυγραμμισμένη με την Ενεργειακή Στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ενέργεια, Κύπρος, Νίκος Αναστασιάδης, Υδρογονάνθρακες, Φυσικό Αέριο,

Οι στόχοι της Κύπρου είναι ευθυγραμμισμένοι με την Ενεργειακή Στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δήλωσε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και εξέφρασε την πεποίθηση πως ο διάδρομος της Ανατολικής Μεσογείου μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ευρωπαϊκή ενεργειακή ασφάλεια.

Αυτό που χρειάζεται, είπε, αμέσως στην ταραχώδη περιοχή μας, είναι η οικοδόμηση εμπιστοσύνης μέσα από το σεβασμό, από όλους στο διεθνές δίκαιο, στην κυριαρχία και στα κυριαρχικά δικαιώματα των γειτονικών χωρών, έτσι ώστε να μπορέσουμε να αναπτύξουμε τον φυσικό πλούτο της περιοχής.

Κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών του έβδομου Μεσογειακού Φόρουμ για το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο στην Λευκωσία, ο Νίκος Αναστασιάδης χαρακτήρισε τεράστιας σημασίας τη συμφωνία μεταξύ της Νoble και της BG, η οποία πρόσφατα εγκρίθηκε από την κυβέρνηση.

Επεσήμανε ότι η πιο βιώσιμη επιλογή για το τεμάχιο Αφροδίτη, είναι η δημιουργία περιφερειακού αγωγού σε Αίγυπτο και Κύπρο τόνισε ο Κύπριος πρόεδρος Αναστασιάδης.

Επίσης, αναφέρθηκε στην επέκταση, για άλλα δύο χρόνια, της ερευνητικής φάσης της κοινοπραξίας ENI-Kogas στα τεμάχια 2, 3 και 9. Σε ό,τι αφορά στο τεμάχιο 11, ο Νίκος Αναστασιάδης επεσήμανε ότι η εταιρεία Total, αναμένεται ότι θα διενεργήσει γεώτρηση μέχρι το τέλος του έτους.

Σχετικά άρθρα