Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι ισλαμιστές μπλοκάρουν τον νέο γύρο ειρηνευτικών συνομιλιών για τη Συρία

Οι ισλαμιστές μπλοκάρουν τον νέο γύρο ειρηνευτικών συνομιλιών για τη Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ισλαμιστές, Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), Συρία, Τζιχαντιστές,

Ο επόμενος γύρος των ειρηνευτικών συνομιλιών για τη Συρία θα ξεκινήσει το απόγευμα της 9ης Μαρτίου, ανακοίνωσε την Τρίτη ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ, Στάφαν ντε Μιστούρα.

Ο ειδικός απεσταλμένος αρχικά είχε ορίσει ως ημερομηνία έναρξης των διαπραγματεύσεων την 7η Μαρτίου, όμως διευκρίνισε ότι θα δοθεί μια διήμερη αναβολή για τεχνικούς λόγους και προκειμένου να έχει εδραιωθεί η εκεχειρία που τέθηκε σε εφαρμογή το Σάββατο.

Σε δηλώσεις του προς το πρακτορείο Reuters ο ντε Μιστούρα διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξει περαιτέρω καθυστέρηση.

Αργότερα την Τρίτη, εκπρόσωπος της συριακής ισλαμιστικής αντιπολίτευσης, που υποστηρίζεται από τη Σαουδική Αραβία και την Τουρκία, δήλωσε ότι δεν έχουν ακόμη ενημερωθεί επισήμως για το σχέδιο των Ηνωμένων Εθνών να οργανώσουν έναν νέο γύρο ειρηνευτικών συνομιλιών στις 9 Μαρτίου και, επιπροσθέτως, δεν γίνεται να ξεκινήσουν σοβαρές διαπραγματεύσεις εάν προηγουμένως δεν απελευθερωθούν οι κρατούμενοι και δεν τερματιστεί η πολιορκία πόλεων στη Συρία.

Ο Ριάντ Νάσαν Άγα, μέλος της κατευθυνόμενης από τη Σαουδική Αραβία Ανώτατης Επιτροπής Διαπραγματεύσεων, είπε ότι η αντιπολίτευση θα εξετάσει την έκκληση για έναρξη συνομιλιών βασιζόμενη στις εξελίξεις που θα υπάρξουν επί του πεδίου.

Τόνισε όμως ότι η αντιπολίτευση πληροφορήθηκε από τα μέσα ενημέρωσης ότι οι διαπραγματεύσεις θα ξεκινήσουν στις 9 Μαρτίου.

Ο Άγα είπε ότι δεν βλέπει “να εφαρμόζονται σωστά” οι όροι που έχει θέσει η αντιπολίτευση για να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την επίλυση της συριακής κρίσης. Ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ για τη Συρία, ο Στάφαν ντε Μιστούρα “βιάζεται”, πρόσθεσε.

Ποιος ξέρει άραγε τι “παιχνιδάκι” στήνουν Τουρκία και Σαουδική Αραβία… Ό,τι και να είναι, θα φανεί.

Σχετικά άρθρα