Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στέλεχος Χεζμπολάχ: Το τέλος της βασιλικής οικογένειας της Σ. Αραβίας πλησιάζει

Στέλεχος Χεζμπολάχ: Το τέλος της βασιλικής οικογένειας της Σ. Αραβίας πλησιάζει
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βηρυτός, Ισλαμιστές, Λίβανος, Σαουδική Αραβία, Σιίτες, Χάσαν Νασράλα, Χεζμπολάχ,

Ένας από τους ηγέτες της λιβανέζικης Χεζμπολάχ, ο Σαγιέντ Ιμπραήμ Αμίν Αλ Σαγιέντ (Sayyed Ibrahim Amin Al Sayyed), δήλωσε ότι το καθεστώς των Αλ Σαούντ στη Σαουδική Αραβία βρίσκεται σε δρομολογημένη κατάρρευση.

Το βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας είναι ένα τρομοκρατικό και τακφιρικό κράτος από όποια οπτική κι εάν το εξετάσει κανείς, θρησκευτική, πολιτική, δημοσιογραφική, είπε ο ίδιος.

“Το καθεστώς αυτοαποκαλείται το κράτος του χαλιφάτου και Φύλακας των Δύο Ιερών Προσκυνημάτων και θεωρεί οτιδήποτε του εναντιώνεται ως άθεο ή πολυθεϊστικό”, δήλωσε.

“Υιοθετώντας μια τέτοια πρακτική και πολιτική, οι Αλ Σαούντ έχουν δρομολογήσει την κατάρρευσή τους”, είπε ο αξιωματούχος της Χεζμπολάχ προσθέτοντας ότι “Θεού θέλοντος” η πτώση του καθεστώτος θα συμβεί όχι πολύ μακριά στο μέλλον.

Οι δηλώσεις αυτές είναι αποτέλεσμα των πρόσφατων εντάσεων μεταξύ της Χεζμπολάχ και της Σαουδικής Αραβίας.

Το Σαββατοκύριακο υποστηρικτές της Χεζμπολάχ έκλεισαν δρόμους γύρω από τη Βηρυτό και το ανατολικό Λίβανο για να διαμαρτυρηθούν για μια εκπομπή τηλεοπτικού σταθμού που είναι ιδιοκτησίας σαουδαραβικής, στην οποία σατιρίστηκε ο γενικός γραμματέας της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα.

Οι νεαροί άνδρες που συμμετείχαν στη διαμαρτυρία φώναζαν συνθήματα στα οποία ζητούσαν τον θάνατο της βασιλικής οικογένειας της Σαουδικής Αραβίας και άλλα στα οποία εξέφραζαν την υποστήριξή τους στον Νασράλα.

Σχετικά άρθρα