Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Λαβρόφ: Η Τουρκία συνεχίζει τις αποστολές όπλων σε τζιχαντιστές στη Συρία

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για MİT - Εθνική Οργάνωση Πληροφοριών (Τουρκία), Ισλαμιστές, Μυστικές Υπηρεσίες Πληροφοριών, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Σεργκέι Λαβρόφ, Συρία, Τζιχαντιστές, Τζούμχουριετ, Τουρκία,

Τα κονβόι με την ανθρωπιστική βοήθεια που πάνε από την Τουρκία στη Συρία περιέχουν όπλα που προορίζονται για τους τζιχαντιστές που πολεμούν ενάντια στον Άσαντ, δήλωσε την Τρίτη ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

“Μια ιδιαίτερη πρόκληση για την επιτυχία της ειρηνευτικής διαδικασίας είναι να σταματήσει η Άγκυρα να προμηθεύει όπλα τους τζιχαντιστές, κάτι που συνεχίζει κατά την παύση πυρός, ως εκ τούτου τα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία θα πρέπει να κλείσουν, καθώς από εκεί περνά το λαθρεμπόριο όπλων με την κάλυψη της ανθρωπιστικής βοήθειας” δήλωσε ο Λαβρόφ από τη Γενεύη.

Ο Ρώσος ΥΠΕΞ επισήμανε πως η ανθρωπιστική κρίση που περνούν εκατομμύρια πολίτες της Συρίας χρησιμοποιείται από εκείνους που θέλουν την ανατροπή Άσαντ και ουσιαστικά ξεκαθάρισε πως δεν θα υπάρξει ειρήνη όσο η Τουρκία συνεχίζει να στέλνει όπλα.

Από την άλλη πλευρά υπογράμμισε πως οι Τούρκοι δημοσιογράφοι που φέρνουν στο φως το λαθρεμπόριο όπλων του Ερντογάν στους τζιχαντιστές, διώκονται με λύσσα από την Άγκυρα.

Ο Ρώσος ΥΠΕΞ αναφέρεται στην υπόθεση της Τζουμχουριέτ που αποκάλυψε πως η ΜΙΤ (μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας) μετέφερε όπλα σε φορτηγά με “ανθρωπιστική βοήθεια” για τη Συρία.

Σχετικά άρθρα